Tragedie la un festival de muzică! Cel puţin opt tineri au murit şi mai mulţi au fost răniţi

Cel puţin opt oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în timpul unui festival de muzică din SUA, după ce s-a creat o aglomeraţie de nedescris. Zeci de participanţi au început să se înghesuie în partea din faţă a scenei, în timp ce cânta rapperul american Travis Scott.

06 nov. 2021, 11:24
Tragedie la un festival de muzică! Cel puţin opt tineri au murit şi mai mulţi au fost răniţi
foto - ROHOFOTO, BRANNDANNART, KIRBYGLADSTEIN

Tragedie la un festival de muzică! Circa 300 de persoane au fost tratate pentru diverse răni, cum ar fi tăieturi și contuzii, în urma AstroWorld Festival Music din Houston, Texas, la care au participat 50.000 de persoane.

Lumea s-a panicat, iar la scurt timp dezastrul nu a mai putut fi evitat. Petrecăreţii au murit sufocaţi, călcaţi în picioare, striviţi unii de alţii. Unii au scăpat cu numeroase răni şi contuzii.

Incidentul a început undeva în jurul orei 21.15, a spus şeful pompierilor din Houston, Samuel Pena. „Mulţimea a început să se mişte în faţa scenei. Asta a creat un început de panică iar mai multe persoane au fost rănite”, a completat el.

Sunt cel puţin opt decese confirmate şi mai mulţi răniţi, a transmis el, precizând că 17 persoane au fost transportate la spital, între care 11 victime cu stop cardiac.

Poliţia a anunţat că ultima zi a AstroWorld Festival Music din Houston, Texas, a fost anulată. La eveniment, participau aproximativ 50.000 de persoane. Mai multe persoane au fost victime ale supradozelor de fentanil, opt persoane au murit, 23 spitalizate şi 300 au primit îngrijiri.

„Inimile noastre sunt frânte. Oamenii merg la astfel de evenimente pentru a avea parte de momente frumoase, e şansa lor de a se relaxa, de a-şi crea amintiri. Nu e genul de eveniment unde mergi şi te aştepţi să se întâmple astfel de incidente”, au spus autorităţile.

Potrivit Houston Chronicle, Travis Scott, care a fondat festivalul, s-a oprit de mai multe ori în timpul spectacolului său de 75 de minute, când a văzut fani în dificultate în apropierea scenei. Rapperul a cerut securității să se asigure că sunt bine și să-i ajute să iasă din mulțime.

Mai multe clipuri video urcate pe internet arată dezastrul care s-a petrecut în timpul concertului.