Tragedie majoră! Cel puţin 96 de persoane şi-au pierdut viaţa. Sunt peste un milion de sinistraţi

Cel puţin 96 de persoane au murit, iar aproximativ un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele, pe fondul inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploile musonice abundente, în nord-estul Indiei, au anunţat autorităţile relatează agenţia de ştiri The Associated Press

03 aug. 2016, 06:44
Tragedie majoră! Cel puţin 96 de persoane şi-au pierdut viaţa. Sunt peste un milion de sinistraţi

Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat numeroase victime şi pagube materiale consistente în statele Bihar, Assam şi Himachal Pradesh, în partea de nord şi nord-est a Indiei. Luni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost blocate şoselele care duc spre Tibet, iar sute de persoane au rămas izolate în staţiune turistică Manali, fiind evacuate după câteva ore.

În Statul Bihar, aproximativ 260.000 de persoane afectate de inundaţii au fost nevoite să se refugieze în adăposturi temporare, 400 de astfel de tabere fiind organizate de autorităţi.

În Assam, oficialii locali au anunţat că aproximativ 3,8 milioane de persoane au fost afectate de inundaţii, iar 700.000 s-au adăpostit în adăposturi temporare.

Condiţiile meteorologice nefavorabile au provocat ravagii şi în Parcul naţional Kaziranga din Assam, unde cel puţin 17 rinoceri indieni, o specie ameninţată cu dispariţia, au murit din cauza inundaţiilor.

Zeci de persoane mor anual în timpul sezonului musonic în Asia de Sud, iar cele mai afectate state sunt India şi Bangladesh.


loading...