TRAGEDIE. O tânără a murit după ce a născut prin cezariană. A apucat doar să îşi sărute bebeluşul

O tânără din satul Dud a reușit doar să-și strângă în brațe copilul și să îl sărute înainte să intre în stop cardio-respirator, după ce a născut prin cezariană.

18 mai 2017, 19:36
TRAGEDIE. O tânără a murit după ce a născut prin cezariană. A apucat doar să îşi sărute bebeluşul

Momente de fericire urmate de o durere fără margini, pentru o familie din satul Dud. O tânără de 24 de ani a adus pe lume un băiețel, dar la scurt timp femeia s-a stins, luând prin surprindere personalul medical și familia, scrie aradon.ro.

Tânăra a născut prin cezariană la Spitalul Orășenesc Ineu. Managerul unității medicale, Monica Mang, a declarat că la aproximativ 20 de minute de la naștere, mămica a intrat în stop-cardiorespirator, fiind resuscitată în spital, în timp ce medicii au chemat de la Arad un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU).

În elicopter, femeia a intrat din nou în stop cardio-respirator, astfel că pe timpul zborului au fost efectuate manevrele de resuscitare, care au continuat și la Arad.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat că medicii UPU au intervenit mai mult de o oră și jumătate în încercarea de a salva viața tinerei, însă manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.

„Mama a reușit să își vadă copilul, l-a sărutat și l-a ținut în brațe, după care i s-a făcut rău”, a spus un cadru medical de la Ineu.

Din fericire, băiețelul născut este sănătos. Are 2,890 kilograme și a rămas sub supravegherea medicilor din Ineu, alături de bunică. O comisie de medici cercetează cauzele complicațiilor apărute în urma operației de cezariană care au condus la decesul femeii.

Citeşte şi O femeie aflată în comă după un accident rutier a dat naştere unui bebeluş perfect sănătos