Tragedie pe munte. O alpinistă de 16 ani, vicecampioană mondială, a murit într-un accident la antrenamente

Alpinista adolescentă Luce Douady şi-a pierdut viaţa în urma unei căzături petrecute în timp ce explora stâncile din Grenoble, în apropierea locuinţei sale din sud-estul Franţei, a anunţat Federaţia franceză de alpinism şi escaladă (FFME).

16 iun. 2020, 09:50
Tragedie pe munte. O alpinistă de 16 ani, vicecampioană mondială, a murit într-un accident la antrenamente

Luce Douady (16 ani) se afla cu un grup de prieteni, în momentul în care a alunecat şi a căzut 150 m pe o secţiune expusă a căii de acces în timp ce traversa dintr-o zonă de căţărare în alta.

FFME a anunţat comunitatea alpiniştilor despre decesul de duminică al sportivei: ”Luce era o sportivă tânără de mare perspectivă a echipei de alpinism a Franţei. La doar 16 ani, avea viitorul în faţa ei. Azi, întreaga federaţie este în doliu”.

Douady era campioană mondială de junioare la proba de boulder, din cadrul concursului de escaladă, care urma să facă parte din programul JO 2020 de la Tokyo.

La prima ei competiţie de senioare, Luce s-a clasat pe locul 5 în proba de boulder de la Cupa Mondială 2019 de la Vail (Colorado).

Federaţia internaţională de alpinism şi escaladă a descris-o pe Douady ca pe ”o sportivă strălucitoare şi talentată”, în timp ce clubul ei Chambery Escalade a deplâns trecerea în nefiinţă a ”unei tinere plină de energie, pasiune şi talent”.