TRAGEDIE pe şosea: Cinci persoane au murit după ce o maşină s-a izbit de un TIR VIDEO

Un grav accident de circulaţie s-a produs, vineri dimineaţă, pe drumul european 60, între localităţile Dumbrava şi Căpuş, judeţul Cluj, informează România TV. Din primele informaţii, un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR. Cinci persoane au murit.

08 mart. 2013, 09:05
TRAGEDIE pe şosea: Cinci persoane au murit după ce o maşină s-a izbit de un TIR VIDEO

Poliţiştii au fost anunţaţi joi dimineaţă, printr-un apel la 112, că un grav accident de circulaţie s-a produs pe drumul care leagă Cluj Napoca de Huedin.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, din primele cercetări reiese că accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic.

El a spus că autoturismul, care se îndrepta din direcţia Cluj-Napoca spre Huedin, a derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens, unde a fost lovit de un autotren.

Călătan a afirmat că cele cinci persoane care au murit se aflau în autoturism, fiind vorba despre două femei şi de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani.

Şoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, reieşind că nu consumase alcool. Acesta venea din Germania şi transporta argilă la Turda. Şoferul a spus că a văzut o maşină care venea cu viteză pe contrasens, a încercat să oprească, dar nu a putut evita impactul, chiar dacă nu avea viteză.

Mihaela Tanasie, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj, a declarat că persoanele implicate în accident au murit pe loc, nemaiavând loc manevre de resuscitare.

Ea a afirmat că două dintre victime au fost proiectate, în urma impactului, la peste 20 de metri de maşină, peste parapet.

Circulaţia este blocată pe un sens în zona producerii accidentului.