Tragedie pe şosea. Un atlet de 26 de ani, participant la Olimpiada de la Rio, a murit într-un accident

Atletul olimpic argentinian Braian Toledo a murit în dimineaţa zilei de joi, într-un accident rutier. Sportivul avea 26 de ani. El s-a făcut remarcat la Mondialele de juniori de la Barcelona, din 2012, şi s-a calificat în finală la aruncarea suliţei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

27 feb. 2020, 11:07

Accidentul a avut loc în localitatea Marcos Paz, din provincia Buenos Aires. El conducea o motocicletă şi a pierdut controlul acesteia, accidentul fiindu-i fatal.

Braian Toledo era cunoscut la nivel internaţional, la doar 18 ani el participând inclusiv la Olimpiada de la Londra. Totuşi, performanţa meritorie a realizat-o la Rio 2016, unde a devenit primul argentinian calificat în finală la aruncarea suliţei la o ediţie a JO, după Olimpiada de la Helsinki, din 1952.

Acum, atletul se afla în plină pregătire pentru Olimpiada de la Tokyo, care va începe pe 24 iulie în capitala Japoniei. El a petrecut de altfel un stagiu de câteva săptămâni în Finlanda, unde se află cei mai buni sportivi din disciplina sa, însă se întorsese la Buenos Aires pentru a petrece câteva zile alături de familie. În plus, avea intenţia de a participa la campusul tinerilor sportivi, organizat la Centrul Naţional de Înaltă Performanţă din cartierul Nunez al capitalei argentiniene. Acolo se pregătesc sportivii argentinieni pentru Jocurile Tineretului Dakar 2022.

Brian Toledo era născut pe 8 septembrie 1993, la Marcos Paz, iar ultima sa performanţă a fost locul 3 la Jocurile Sud-americane, în 2018.