Tragedie pe şosea. Un fotbalist de naţională a murit într-un accident rutier

Richard Henyekane (31 ani), fotbalist cu zece selecţii în naţionala Africii de Sud, a murit marţi dimineaţă, după un accident grav de maşină. Fratele său, Joseph (30 ani), de asemenea fotbalist, a murit şi el, în urmă cu mai puţin de cinci luni.

07 apr. 2015, 08:37

Richard Henyekane era unul dintre jucătorii de bază ai formaţiei sud-africane Free State Stars, ultima oară evoluând în meciul de campionat jucat sâmbătă, contra celor de la Amazulu. Marţi dimineaţă el călătorea alături de alte patru persoane într-o maşină în oraşul sud-african Bethlehem, din provincia Free State, când autoturismul acestora a intrat în coliziune cu un alt vehicul.

Richard Henyekane a fost singurul care a decedat„, se arată într-un comunicat al poliţiei. Moartea lui Richard vine la mai piţin de cinci luni după ce fratele său, Joseph, fotbalist la Golden Arrows, a fost găsit decedat în propria casă.

Richard Henyekane a debutat pentru naţionala Africii de Sud într-un amical cu Germania (scor 0-2), pe 5 septembrie 2009, iar ultima oară a îmbrăcat tricoul echipei reprezentative în preliminariile CM din Brazilia, într-un meci pierdut în Etiopia, scor 1-2.