Tragedie. Peste 2.200 de copii au fost ucişi, reacţia ONU şi UNICEF:"Ţara aflată deja pe marginea prăpastiei, spre adâncurile abisului"

Publicat: Marţi, 03 Iulie 2018 22:32 // Actualizat: Marţi, 03 Iulie 2018 22:52 // Sursa: romaniatv.net

ONU a denunţat marţi impactul devastator al conflictului ce durează de trei ani în Yemen asupra copiilor. Nu mai puţin de 2. 200 dintre ei au fost ucişi şi mulţi alţii suferă de foame, sunt forţaţi să lupte sau să moară de boli care ar putea fi prevenite. 

"Conflictul care continuă în Yemen a împins ţara aflată deja pe marginea prăpastiei spre adâncurile abisului", a avertizat Henrietta Fore, director executiv al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Fore, care tocmai s-a întors dintr-o vizită din această ţară afectată de război, a declarat că a văzut "ceea ce a putut face copiilor cei trei ani de război intens, după decenii de subdezvoltare şi indiferenţă cronică din partea restului lumii".

Aproape 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la declanşarea conflictului în 2015 între coaliţia militară condusă de Arabia Saudită şi rebelii houthis susţinuţi de Iran, după răsturnarea guvernului yemenit recunoscut de către comunitatea internaţională, informează Agerpres.

Cel puţin 2.200 de copii au fost ucişi şi alţi 3.400 au fost răniţi în lupte, potrivit UNICEF. "Acestea sunt doar cifrele pe care le-am putut verifica. Numărul real ar putea fi mult mai mare", a subliniat directorul executiv al Fondului, adăugând că nu există "nicio justificare pentru acest carnagiu".

Şefa UNICEF a evocat de asemenea în faţa presei că milioane de copii nu mai sunt şcolarizaţi în Yemen şi că mulţi dintre ei au fost constrânşi să pună mâna pe arme. Alţii suferă de foame şi mor de boli care ar putea fi prevenite, precum holera, a mai spus ea, potrivit Agerpres.

Copiii reprezintă jumătate din aproximativ cei 22 de milioane de locuitori ai Yemenului care se bazează pe ajutoare umanitare pentru a supravieţui. "Nevoile sunt uriaşe", a afirmat Henrietta Fore.

Pentru a preveni prăbuşirea totală a ţării, UNICEF şi Banca Mondială au furnizat pentru circa 9 milioane de persoane mici sume de bani pentru ca ele să poată să cumpere lucruri de primă necesitate, cum ar fi hrană şi medicamente.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
boli conflict copii morţi copii ucişi foamete lupte Yemen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H