TRAGEDIE: Peste 40 de morţi în explozia unei bombe într-un stadion de fotbal

Peste patruzeci de persoane au fost ucise duminică seară în explozia unei bombe ce a vizat suporteri veniţi să asiste la un meci de fotbal la Mubi /nord-estul Nigeriei/, a anunţat un responsabil din poliţie pentru AFP.

01 iun. 2014, 21:57
TRAGEDIE: Peste 40 de morţi în explozia unei bombe într-un stadion de fotbal

„O bombă a explodat pe un teren de fotbal în această seară şi pentru moment bilanţul este de peste patruzeci de morţi’, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, în oraşul Mubi ce a fost deja vizat în trecut de atacuri ale grupului islamist armat nigerian Boko Haram. 

Explozia s-a produs în jurul orei 18.30 locale /17.30 GMT/, în timp ce suporterii părăseau stadionul, a precizat poliţistul. Nu s-a stabilit dacă jucători sunt printre victime, dar majoritatea lor par a fi spectatori, a mai spus el. 

Mubi este situat în statul Adamawa, unul dintre cele trei state din nord-estul Nigeriei plasat de peste un an sub stare de urgenţă.

Regiunea Mubi a suferit mai puţine atacuri ale Boko Haram decât alte părţi din nord-est. Dar oraşul a fost îndoliat în octombrie 2012 de masacrul a 40 de studenţi în campusul lor. 

Citeşte şi: Atentat în Nigeria. cel puţin 118 morţi