TRAGEDIE. Un mare campion al României A MURIT. A urcat pe podium la OLIMPIADĂ

Este din nou doliu în sportul românesc. Un mare campion, vicecampion olimpic, a murit.

01 mart. 2018, 10:16
TRAGEDIE. Un mare campion al României A MURIT. A urcat pe podium la OLIMPIADĂ

Ştefan Taşnadi, fostul mare halterofil român, vicecampion olimpic la JO 1984 de la Los Angeles, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunţat Federaţia Română de Haltere. Sportivul, care ar fi împlinit 65 de ani pe 21 martie, şi-a început cariera în 1970, la Şcoala Sportivă Viitorul Cluj, după care a fost legitimat la clubul AS Clujana, unde a activat până la desfiinţarea acestuia. Din 1976 până în 1984 a fost component de bază al Lotului Olimpic de haltere al României. A fost prezent la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Moscova 1980, unde a obţinut locul 6, pentru ca în 1984, la Los Angeles, să cucerească medalia olimpică de argint la cat. 110 kg.

TRAGEDIE ÎN FOTBAL. Un patron A MURIT în timp ce jucătorii echipei sale sărbătoreau VICTORIA

În afara argintului de la Los Angeles, Ştefan Taşnadi mai are în palmares medalii la campionatele europene şi mondiale. A stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoria supergrea. După 1984, a devenit antrenor, mai întâi la AS Clujana, până în 2001, apoi la secţia de haltere a CS Universitatea Cluj.

TRAGEDIE în FOTBAL. Un fost jucător din naţională A MURIT. A suferit un ATAC DE CORD când se afla LA VOLAN

A fost de asemenea şi arbitru naţional şi internaţional de haltere, activitate în care a fost prezent până în ultima zi a vieţii, precizează FR de Haltere. Ştefan Taşnadi a fost şi un descoperitor de talente. Printre cei mai reprezentativi halterofili descoperiţi de el, se numără Răzvan Martin, medaliat cu bronz de la JO de la Londra din 2012, precum şi campionul european Gabriel Sîncrăian. Pentru întreaga activitate dedicată halterelor româneşti, Ştefan Taşnadi a fost declarat Maestru Emerit al Sportului.


loading...