Tragedie uriaşă: Ilie Roşu a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii

Ilie Roșu (64 de ani), unul dintre cei mai cunoscuți maratoniști din România, a făcut stop cardiac în timp ce alerga la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii, organizat la Focșani cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ulterior, acesta a murit la spital.

24 ian. 2024, 12:41
Tragedie uriaşă: Ilie Roşu a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii
Tragedie uriaşă: Ilie Roşu a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii

Tragedie uriaşă: Ilie Roşu a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii. Maratonistul a plecat, la ora 09,30, în cursă din Piaţa Unirii din Focşani, alături de alţi 14 colegi, dar la scurt tip, pe Strada Unirea Principatelor, a căzut pe caldarâm, fiind resuscitat iniţial de un alt participant la maraton şi mai apoi de echipajele medicale. Ilie Roşu a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, procedurile de resuscitare continuând, conform protocolului. La ora 11,17, medicii au declarat decesul acestuia.  „Pacientul Ilie Roșu, în vârstă de 64 de ani, a fost resuscitat în Unitatea de Primiri Urgențe, dar acesta nu a răspuns manevrelor. A fost declarat decesul”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Citeşte şi: Shawn Barber a murit. Fostul campion mondial la săritura cu prăjina avea doar 29 de ani

Înainte de plecarea în cursă, Ilie Roşu a declarat pentru Agerpres că alergarea de miercuri reprezintă „respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859”.

„Suntem 15 maratonişti care luăm startul din Piaţa Unirii din Focşani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteşcoiu şi până la Odobeşti, pe un traseu dus – întors, în care vom trece şi pe la Mausoleul Eroilor din Focşani de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi. (…). Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două ţări româneşti, Moldova şi Muntenia”, a declarat Ilie Roşu înainte de începerea maratonului.

Citeşte şi: Luigi „Gigi” Riva, cel mai bun marcator din toate timpurile al naţionalei Italiei, a murit după un infarct

Ilie Roşu alerga la cel de-al 293 maraton din cariera sa, având peste 12.000 de kilometri alergaţi la maratoane în România, Europa, dar şi pe alte continente.