Tragedie în Argentina. Un fotbalist celebru, campion european, e în stare de şoc. Trebuia să fie în elicopter

Sylvain Wiltord, fostul mijlocaş al lui Arsenal Londra şi campion european cu Franţa, în anul 2000, era componentul uneia dintre echipele care filma reality show-ul Dropped, filmat în Argentina şi trebuia să se afle într-un din elicopterele prăbuşite luni, în provincia La Rioja, în urma unei coliziuni.

10 mart. 2015, 10:51

Sylvain Wiltord s-a declarat şocat de tragedia aviatică din Argentina, în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane, între care doi foşti campioni olimpici şi o campioană la yachting. Starul fotbalului francez trebuia să se afle într-unul din elicoptere, iar marţi a scris pe Twitter: „Sunt trist pentru prietenii mei, tremur, sunt oripilat, nu am cuvinte, nu mai vreau să spun nimic„.

Citeşte şi Medaliaţi olimpici, MORŢI după ce două elicoptere s-au CIOCNIT în aer, în Argentina. IMAGINI ŞOCANTE

Sylvain Wiltord (40 ani) era componentul uneia dintre echipele show-ului, iar motivele pentru care el nu s-a aflat în elicopter nu au fost încă dezvăluite. Fostul fotbalist a cunoscut gloria la Arsenal Londra, echipă la care a evoluat în perioada 2000-2004, el marcând 32 de goluri în 104 partide pentru „tunari”. În naţionala Franţei a avut 92 de selecţii şi a marcat 26 de goluri, unul dintre ele în poarta Italiei, în finala Euro 2000, câştigată de Franţa după prelungiri.

În total, opt sportivi francezi cunoscuţi participau la reality-show-ul Dropped, printre cei care au scăpat şi se aflau la sol în momentul tragediei mai numărându-se patinatorul Philippe Candeloro, triplul medaliat olimpic la nataţie de la JO 2008, Alain Bernard, legendara ciclistă Jannie Longo şi Anne-Flore-Marxer (snowboard).