Traian Băsescu, document incendiar în plin scandal legat de cazul Caracal. „Iată ce poate face STS”

Fostul președinte Traian Băsescu a prezentat duminică, la România TV, un raport al Comisiei Europene privind serviciul 112.

04 aug. 2019, 17:40
Traian Băsescu, document incendiar în plin scandal legat de cazul Caracal. „Iată ce poate face STS”

„S-a încercat în zona de discreditare, în fază inițială, dădeau vina una pe alții. Iată ce poate face STS! În momentul de față, STS poate să dea o evaluare a locației cu o toleranță de la 70 la 5000 de metri. Aceasta este foaie din raport. Acest sistem pe care îl are STS merge cu o toleranță de la 70 de metri la 5000 de metri. (…) Deci asta este performanța echipamentului. Un alt lucru, toate sistemele 112 din Europa intră într-un proces de modernizare. Acest sistem va permite localizarea cu o eroare de la 50 la 100 de metri, dar numai pentru telefoanele care sunt în sistem Android”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Traian Băsescu, declaraţii după dezvăluirile privind colaborarea dintre poliţie şi interlopi în cazul Caracal. „Nu e nimic ilegal”

Băsescu a făcut trimitere și la Constituție, spunând că Alexandrei și Luizei nu le-a fost respectat primul drept garantat de Constituția României, dreptul la viață.

„Este Capitolul 2 (c.n. din Constituție) care spune foarte clar drepturile cetățenilor români. Primul articol este legat de dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică. Or pentru a proteja aceste drepturi responsabil este statul. (…) Deci acestor copile nu le-a fost respectat primul drept garantat de Constituția României, dreptul la viață. Au fost bâlbâieli, a fost minciună multă”, a mai spus fostul președinte.


loading...
Partenerii noștri