Traian Băsescu: NOUĂ firme şi persoane din dosarul MICROSOFT se regăsesc şi în cazul EADS VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că deţine informaţii că în cazul EADS sunt 9 firme şi persoane care se regăsesc şi în dosarul Microsoft. Şeful statului a făcut "dezvăluirea" în contextul acuzaţiilor făcute de un membru CSM că a devoalat "date şi informaţii din dosare penale", referindu-se la dosarul Microsoft.

09 oct. 2014, 12:46
Traian Băsescu: NOUĂ firme şi persoane din dosarul MICROSOFT se regăsesc şi în cazul EADS VIDEO

Traian Băsescu a caracterizat drept un abuz sesizarea de către CSM a Inspecţiei Judiciare pentru declaraţiile făcute  despre dosarul Microsoft, suţinând că toate informatiile pe care le-a prezentat în acest caz nu proveneau din dosarul întocmit de procurorii DNA.

Şeful statului a explicat că el primeşte informaţii „din mai multe surse„. În acest context, preşedintele a oferit informaţia privind cazul EADS.

„În analiza noastră, în cazul EADS sunt 9 firme şi persoane fizice care se regăsesc şi în dosarul Microsoft, iar această informaţie nu se regăseşte în nici un dosar penal„, a spus Traian Băsescu.

CSM sesizează Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile lui Băsescu, Ponta şi Vosganian referitoare la justiţie

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat, joi, pe judecătorul Horaţius Dumbravă că „minte”, precizând că îşi menţine integral declaraţia pe care a făcut-o atunci când a dat avizul de începere a urmării penale faţă de cinci foşti miniştri.

„Îmi menţin integral declaraţia făcută atunci când am anunţat cererea de începere a anchetei penale pentru cei 5 miniştri. (…) Domnul magistrat trebuie să ştie cu preşedintele nu are doar o sursă de informaţie. La mine se înnoadă mai multe surse. NU veţi găsi în dosar afirmaţia că niciun ban nu a ajuns la miniştri. Am spus că dl. Bittner nu adat nici o declaraţie, iar acest lucru nu se regăseşte în dosar. Eu am spus asta pentru că se făcea un anume joc, asta a fost o linie de dezinformare, era o grupare de politicieni şi ziarişti ce vroia să-i acopere pe cei care au făcut denunţurile. Nu spun neapărat că au făcut un lucru rău”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu, după decizia CSM: Domnul magistrat minte. Îmi menţin integral declaraţia

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, în unanimitate să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la apărarea independenţei justiţiei în legătură cu ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil şi ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.