TRAIAN BĂSESCU a dat publicităţii FIŞA MEDICALĂ. Ce i-au descoperit medicii. Vezi rezultatele analizelor

Traian Băsescu a dat publicităţii, joi, raportul medical anual, în urma informaţiilor furnizate de România TV privind starea sa de sănătate. Medicii îl declară apt pe Băsescu pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de preşedinte, însă îi fac o serie de recomandări, după ce i-au descoperit unele afecţiuni.

16 oct. 2014, 09:44
TRAIAN BĂSESCU a dat publicităţii FIŞA MEDICALĂ. Ce i-au descoperit medicii. Vezi rezultatele analizelor

Preşedintele Traian Băsescu a făcut public rezultatul testării medicale anuale pe care a făcut-o pe 10 iulie 2014 la Spitalul Militar din Bucureşti. Raportul medical a fost publicat pe site-ul Preşedinţiei.

Afecţiunile descoperite de medici au fost următoarele: emfizem pulmonar bulos, ateromatoză sistemică, tromboză parietală veche la aorta abdominală, hipotiroidism, litiază prostatică, chist parapielic renal, discartroză lombară minimă, hipertrofia glandelor suprarenale.

Comisia medicală concluzionează, potrivit raportului, că Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei de preşedinte, dar, în urma analizelor, face mai multe recomandări.

Printre acestea se numără monitorizarea ambulatorie 24 h a tensiunii arteriale şi EKG, regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale, înot şi masaj subacvatic, plus tratament medicamentos.

Joi dimineaţa, şeful statului a declarat că îi autorizează pe cei zece medici care i-au făcut vizita medicală anuală să dea relaţii oricărui ziarist interesat despre starea sa de sănătate.

CITEŞTE ŞI  Traian Băsescu, despre starea sa de sănătate: Nu am avut nimic în 10 ani. Autorizez medicii să dea relaţii

La scurt timp, pe site-ul Preşedinţiei a fost postat raportul medical.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îi autorizează pe cei zece medici care i-au făcut vizita medicală anuală să dea relaţii oricărui ziarist interesat despre starea sa de sănătate, şeful statului susţinând că are o singură boală, şi anume „boală pe hoţi”.

„Am văzut că o televiziune a vorbit despre atacuri celebrale, internări la Spitalul Militar, la Fundeni, la Viena. Vreau să spun că în cei zece ani de mandat nu am avut nimic. De altfel, autorizez public pe cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta să dea relaţii oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a preşedintelui. Am o singură boală, am o boală pe hoţi, iar ea nu se tratează”, a spus şeful statului.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta vorbeşte de „TULBURAREA” lui Băsescu: Preşedintele are BOALA puterii, Iohannis a caselor