Traian Băsescu a făcut anunţul: „Am înaintat PMP-ului oferta de a candida la Primăria Capitalei. Renunţ la mandatul de europarlamentar”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat duminică România TV că se oferă să fie candidatul PMP la Primăria București, după ce acordul politic între PNL, USR și PLUS a lăsat pe dinafară partidul său.

02 aug. 2020, 19:07
Traian Băsescu a făcut anunţul: „Am înaintat PMP-ului oferta de a candida la Primăria Capitalei. Renunţ la mandatul de europarlamentar”

„Având în vedere eliminarea PMP-ului din alianţa de dreapta… PMP-ul va trebui să participe la alegeri. Va avea candidaţi şi la primăria Generală şi la primăriile de sector. Eu oferta de a candida am făcut-o, trebuie să o accepte şi partidul. PMP a așteptat să fie invitat să discute despre coaliția de dreapta. Ieri (n.r. – sâmbătă)a fost clar si oficial ca PMP nu e acceptat in aceasta coaliție.

Citeşte şi Gabriela Firea, despre candidatura lui Nicuşor Dan: „Aveam de toate dar nu aveam „dreapta” unită! Unită să ce? Să fure? Să mintă?”

Nu ne victimizăm. PMP va participa cu toate resursele, iar dacă eu voi fi considerat o resursă mă pun la dispoziție pentru Primăria Capitalei. Eu i-am făcut PMP-ului oferta de a candida la Primăria Capitalei. Sunt dispus să renunţ la mandatul de europarlamentar.

Dacă voi câştiga, ştiu ce voi avea de făcut. Slavă Domnului, am trecut de ABC, de dărâmat chioşcuri, de alergat după câinii fără stăpân (…) Îmi trebuie viceprimari cel puţin la fel de buni ca mine. Nici Gabriela Firea, nici Nicuşor Dan„, a spus Traian Băsescu, la România TV.