Traian Băsescu a PROMULGAT legea privind EUTANASIEREA maidanezilor

Publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:42 // Actualizat: Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 25 septembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a declarat că CC a apreciat că sesizarea privind legea este neîntemeiată, iar legea este constituţională, pentru că s-a respectat decizia anterioară.

"Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă", a adăugat Zegrean, citat de Mediafax.

Curtea Constituţională a luat în discuţie miercuri sesizarea în cazul legii privind câinii fără stăpân, care prevede eutanasierea în termen de 14 zile lucrătoare a câinilor comunitari ce nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.

Cei 30 de parlamentari au susţinut, în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale, că actul normativ nu conduce la împiedicarea înmulţirii şi proliferării câinilor fără stăpân, ci traumatizează societatea civilă, "demers care nu este de natură a traduce drepturile fundamentale ale omului în România".

VEZI ŞI CCR: Legea EUTANASIERII câinilor maidanezi este CONSTITUŢIONALĂ

 

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea eutanasierii legea eutanasierii promulgată Traian Băsescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 22:07
...nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
28 sep 20:10
Votează email 0 email
...rel="nofollow" >Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce ...
28 sep 20:10
Votează email 0 email
...rel="nofollow" >Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce ...
26 sep 09:03
...fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
26 sep 00:11
Răspunde | Votează email 1 email
[email protected] Mondiala
Intrati pe Google, pe "cometa Ison"...
25 sep 18:17
...TV, Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi în Capitală. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân. Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ...
25 sep 17:30
Răspunde | Votează email -2 email
ale
in sfarsit fapte !
25 sep 17:13
Răspunde | Votează email 0 email
andrei
este primul lucru bun pe care Basescu il face pentru aceasta tara!
1
EUR
4.7667
RON
17 Nov
noapte 8 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H