Victor Ponta: Traian Băsescu a refuzat GRAŢIEREA lui Gică Popescu

Gică Popescu a fost condamnat pe data de 4 martie, în Dosarul Transferurilor. El are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, dar de soarta fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României este interesat şi premierul Victor Ponta, care a declarat joi că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre o eventuală graţiere a lui Gică Popescu, însă şeful statului a refuzat propunerea de graţiere.

03 iul. 2014, 09:57
Victor Ponta: Traian Băsescu a refuzat GRAŢIEREA lui Gică Popescu

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti îi condamnau pe 4 martie, la pedepse cu executare, pe toţi cei opt inculpaţi în Dosarul Transferurilor. Cel mai sonor nume de pe această listă era al lui Gică Popescu, fost căpitan al reprezentativei României şi al lui FC Barcelona, care a primit 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare.

De o posibilă graţiere a lui Gică Popescu s-a vorbit în repetate rânduri, iar câteva grupuri de iniţiativă au anunţat că vor face demersuri în acest sens.

Citeşte şi Durere fără margini pentru Gică Popescu. Fostul fotbalist şi-a înmormântat tatăl VIDEO

Situaţia lui Gică Popescu a fost pusă pe tapet şi de premierul Victor Ponta, el aducând cazul în discuţie într-un cadru oficial. Într-un interviu acordat site-ului dcnews.ro, Victor Ponta a dezvăluit: „Despre graţieri am avut o singură discuţie cu domnul preşedinte Băsescu, de când sunt prim-ministru. A fost un un singur caz, cel al lui Gică Popescu. I-am spus: „Domnule preşedinte, dacă dumneavoastră aţi fi de acord, eu am vorbit cu ministrul justiţiei, iar avizul ar fi favorabil. Mi-a zis „nu, orice aviz îmi daţi, îl voi respinge!„.

Citeşte şi Decizie ŞOCANTĂ luată de GICĂ POPESCU în închisoare. Refuză regimul SEMIDESCHIS de detenţie