Traian Băsescu, acuzaţii grave: „România a falsificat situaţia înainte de măsurile de relaxare”

Fostul președinte al Românie a venit în direct cu dovezi despre Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

12 iul. 2020, 17:15
Traian Băsescu, acuzaţii grave: „România a falsificat situaţia înainte de măsurile de relaxare”

STARE DE ALERTĂ. Traian Băsescu susţine că noi nu avem nevoie de o nouă lege pentru a aplica măsurile de prevenire a pandemiei de coronavirus, fostul preşedinte declarând că România a adoptat în urmă cu peste 10 ani regulamentul Organizației Mondiale a Sănătății privind combaterea pandemiilor.

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România. 

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el. 

Medicul Alexandru Rafila: „Se poate ajunge şi la cifre mai mari. Trendul descrescător nu vine de la sine” 

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte. 

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.  „Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc”, a mai spus el. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică, alte 456 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 32.535. De asemenea,13 persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.884. De asemenea, numărul pacienţilor cu test pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 532.