Traian Băsescu: Am 3 nepoţei. Nu mi-aş dori ca ei să trăiască într-o Europă islamizată

Traian Băsescu consideră că trebuie limitată intrarea cetăţenilor din statele islamice în Europa pentru a stopa atentatele şi alertele teroriste.

21 nov. 2015, 20:25
Traian Băsescu: Am 3 nepoţei. Nu mi-aş dori ca ei să trăiască într-o Europă islamizată

Nu sunt unul dintre aceia care spun că năvălesc mii de turiști odată cu migrantii. În atacul de la Paris au fost identificați doi care au venit în septembrie-octombrie. Aceștia au fost utilizați, dar în mod cert mai sunt mulți alții. Categoric reprezintă un risc„, a spus Băsescu la B1.

Fostul preşedinte a declarat, sambata, că nu-şi doreşte ca nepoţii săi să trăiască într-o Europă islamizată.

Eu nu spun că nu sunt oameni. Trebuie să privim la aspectul terorist. în cinci ani se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE. Avem riscul pe termen lung. Eu am 3 nepoței. Nu mi-aș dori ca ei să trăiască într-o Europă islamizata care își pierde valorile creștine. Dacă menținem această politică de a fi casa în care să vină toți cei nemulțumiți de viața din statele islamice vom avea în fiecare an câteva milioane. Uitați-va la natalitate. Mulți dintre politicieni aduc asta că scuză. Procesul de islamizare al Europei va continua. Europa a intrat într-un război antiterorist„.

VEZI ŞI IMAGINI ŞOCANTE. Un jihadist este lovit de o RACHETĂ în timp ce înregistra un mesaj VIDEO

Așadar, spune fostul șef al statului, „avem această problemă pe termen lung și mediu și avem pe a două problemă demografică pentru uramtorii 30 de ani. Ce facem noi, politicenii de azi, va avea repercursiuni pentru nepoții noștri din punct de vedere al păstrării culturii europene„.

Soluția este, spune Băsescu, „limitarea drastică a accesului cetățenilor care vin din zona de conflict sau sărăcie către Europa. Ei sunt furnizorii pe cele trei rute. Avem de rezolvat problemă teroristă. Franța s-a declarat stat în război, deci avem război în UE„.