TRAIAN BĂSESCU ar trebui să elibereze Vila Lac 3

Traian Băsescu ar trebui să elibereze Vila Lac 3, unde a avut reşedinţa ca preşedinte al României şi în care a stat după încheierea mandatului. Termenul de 60 de zile, prevăzut de lege, pentru a elibera locuinţa expiră joi. 

18 feb. 2015, 11:58

Deşi legea spune că trebuie să elibereze locuinţa în 60 de zile de la încheierea mandatului, Traian Băsescu nu a anunţat că va face acest lucru.

RA-APPS i-a oferit mai multe variante de locuinţe de protocol fostului şef al statului, însă nu există un răspuns oficial din partea acestuia privind oferta pentru care ar opta.

CITEŞTE ŞI Guvernul a decis: Vila Mioarei Roman, oferită lui Traian Băsescu ca locuinţă de protocol

În plus, Guvernul a adoptat doar o hotărâre vizând trecerea locuinţei Mioarei Roman din domeniul privat al statului în domeniul public, cu scopul de a fi oferită ca reşedinţă fostului preşedinte.

Joi, se împlinesc cele 60 de zile de la încheierea mandatului de către Traian Băsescu şi, teoretic, acesta ar trebui să elibereze Vila lac 3.

Potrivit România TV, surse apropiate lui Traian Băsescu susţin că fostul preşedinte nu intenţionează însă să părăsească reşedinţa la expirarea celor 60 de zile de la incheierea mandatului. 

Astfel, Băsescu ar considera că are dreptul să stea în Vila Lac 3 timp de 60 de zile din momentul in care Guvenrul îi atribuie locuinţa de protocol.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, AŞTEPTAT să spună ce vilă agreează: Se poate hotârî pentru oricare dintre imobilele evocate

Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român prevede că foştii şefi de stat beneficiază de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, care nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca Preşedinte al României în funcţie.

Potrivit Legii, „membrii de familie ai titularului beneficiază de dreptul de folosinţă gratuită numai pe durata vieţii titularului şi vor elibera locuinţa în termen de 60 de zile.”