Traian Băsescu, atac la ministrul Justiţiei: A modificat Codul Penal cu dedicaţie pentru anumite dosare

Traian Băsescu a atacat-o din nou joi seara pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pe care o acuză că a modificat "cu dedicaţie pentru anumite dosare", prin ordonanţă de urgenţă, un articol din Codul Penal, astfel încât judecătorul să aibă dreptul de a respinge o expertiză independentă în instanţă.

18 aug. 2016, 19:49
Traian Băsescu, atac la ministrul Justiţiei: A modificat Codul Penal cu dedicaţie pentru anumite dosare

Doamna Prună a făcut un lucru care va duce la pierderea multor procese la CEDO. Un lucru care nu are nimic în comun cu democraţia. Prin ordonanță de urgență, doamna Prună a spus că judecătorul poate accepta sau nu o expertiză în instanță, iar cifrele pe care ni le prezintă DNA la fraudă sunt cifre date de experți DNA, dar tu nu ai dreptul să ai o expertiză în instanță.

Pâna acum era obligatoriu, era un drept al acuzatului să ceară un expert, doamna Prună a spus că judecătorul poate refuza, această modificare făcuta cu dedicație pentru anumite dosare. Horia Georgescu… Elena Udrea…„, a declarat Train Băsescu, la B1 TV.

Citeşte şi Traian Băsescu dezvăluie jocul din spatele dosarului cu Firea: Au vrut să pună presiune pe procurorul general

Mai mult, fostul şef al statului crede că această ordonanţă a fost dată la solicitarea Serviciilor. „Nu cred că a fost Cioloş, ci cred că butonul apăsat a fost chiar doamna Prună. O întreb, a lucrat vreodată la SIE?„.