Traian Băsescu, baie de mulţime la Costeşti, de Sfântul Ilie VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a petrecut de Sfântul Ilie la bâlciul din oraşul Costeşti, din judeţul Argeş. Şeful statului s-a plimbat printre oameni, însoţit de primarul oraşului, însă nu a oferit nicio declaraţie presei, mai ales când a fost întrebat despre întrevederea avută sâmbătă dimineaţă cu liderul PNL, Crin Antonescu, pentru a discuta despre noul ministru al Transporturilor.

20 iul. 2013, 14:57
Traian Băsescu, baie de mulţime la Costeşti, de Sfântul Ilie VIDEO

Traian Băsescu şi-a amânat plecarea în concediu şi a participat, sâmbătă, la bâlciul organizat la Costeşti, Argeş, de Sfântul Ilie. Chestionat de jurnalişti cu privire la întâlnirea cu Crin Antonescu, Băsescu a preferat să „răspundă” prin tăcere, iar la un moment dat, agasat de întrebările reprezentanţilor mass-media, le-a spus acestora că pot deveni „cam penibili”.

Şeful statului s-a întreţinut cu mai mulţi localnici şi s-a arătat interesat mai ales de copiii din mulţime, trădând nerăbdarea cu care aşteaptă să devină bunic, fiica sa cea mică, Elena, fiind însărcinată.

La sosirea la Costeşti, preşedintele a mers la Primărie, unde a avut o scurtă întâlnire cu primarul, după care a mers la Târgul de Sfântul Ilie, el refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe teme politice sau despre cazul Hayssam. „Mă simt bine. Este sărbătoare”, a spus şeful statului, evitând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Băsescu i-a salutat pe cei prezenţi la târg, dând mâna şi stând de vorbă cu mai mulţi localnici. Şeful statului s-a fotografiat cu unii dintre aceştia sau ţinând în braţe copii ai localnicilor.

O femeie l-a întâmpinat pe Băsescu şi i-a povestit despre o rudă a sa, care ar fi în închisoare deşi este nevinovată.

„Să facă o cerere de graţiere. Scrie şi eu mă uit. O trimiţi la a Palatul Cotroceni sau dă-o primarului”, i-a răspuns preşedintele.

Femeia i-a promis că, dacă „rezolvă” situaţia, atunci „când a veni votarea”, ea va ştii ce să facă, iar Băsescu i-a replicat: „Nu fac nimic pe voturi, că îmi termin mandatul”.

O altă localnică, ţinând un copil în braţe şi plângându-se că alocaţia de 40 de lei e mică, i-a cerut lui Traian Băsescu locuri de muncă.

„A zis primul-ministru că investeşte zece miliarde de Euro anul ăsta. Deci, o să fie locuri de muncă… după el. Cum vine pe aici, îi cereţi locuri de muncă, că el dă”, i-a spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a plecat de la Costeşti şi va participa sâmbătă şi la Zilele comunei Ungheni, tot în judeţul Argeş.