Traian Băsescu: Sunt premise să avem un raport MCV bun pentru România, în ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Palatul Cotroceni, că sunt premise pentru ca România să beneficieze de un raport MCV pozitiv în ianuarie 2015, în lumina ultimelor decizii privind începerea de urmăriri penale pe numele unor politicieni care se bucurau de imunitate parlamentară.

04 dec. 2014, 17:10
Traian Băsescu: Sunt premise să avem un raport MCV bun pentru România, în ianuarie

Traian Băsescu a numit un „element de satisfacţie” faptul că Parlamentul a avizat şi arestările şi începerile de urmăriri penale pe numele unor politicieni. „Singura excepţie a fost incidentul de ieri (miercuri, n.r.) cu dl. Teodorescu, care eu cred că va fi rezolvat favorabil, pentru că s-au creat premise ca raportul MCV din ianuarie să fie un raport bun”, a subliniat Traian Băsescu, adăugând, însă, că „trebuie să facem acest pas înapoi cu incidentul cu deputatul Teodorescu.

„Avem toate şansele să avem un raport MCV bun. Ştiu foarte bine care sunt evaluările pe DNA, pe ICCJ, pe DIICOT, pe lupta anticorupţie. Parlamentul era problema. Au rezolvat-o în cea maa mare parte, dar ieri au trebuit să facă şi un pas înapoi, din păcate. Mă gândesc că parlamentul găseşte o soluţie să corecteze incidentul de ieri, dacă a fost incident şi nu politică de protejare a vreunui prieten”, a punctat Traian Băsescu.