Traian Băsescu, critici dure la adresa lui Toader: „Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării”

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, după ce Ministerul Justiţiei a făcut precizări referitoare la numirea sa, că a aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el, când era procuror la Alba Iulia, apreciind că acesta este "un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului". Şi Traian Băsescu îl critică pe Tudorel Toader.

01 nov. 2018, 07:56
Traian Băsescu, critici dure la adresa lui Toader: „Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării”

Fostul președinte al României, Klaus Iohannis, îl urechează public pe ministrul Justiției, după confuzia privind dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr la Parchetul General.

„Tudorel Toader !

Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării.

Ţi-ai scufundat singur propriul raport de revocare a procurorului general.

Pentru tărăboiul stârnit n-au mai rămas decât două soluţii : ori scuze publice cu recunoaşterea erorii, ori demisia.

PS – Despre revocarea lui Augustin Lazăr nici nu mai poate fi vorba. Profesorul de gimnaziu Iohannis o să-i dea cu raportul în cap rectorului profesor universitar doctor şi veneţian Tudorel Toader până când îl retrogradează la gradul de învăţător stagiar „, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu este vorba de nicio eroare referitoare la „ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr”. „Întrebarea mea era următoarea – cum se justifică o astfel de ordonanţă în dosar”, adaugă el.