Traian Băsescu dă în judecată SPP pentru a-şi redobândi privilegiile. RAAPPS îl ameninţă cu evacuarea silită

Fostul președinte Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi și cere acest lucru în instanță, unde a deschis un proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Părțile sunt chemate joi în fața magistraților Curții de Apel București.

26 mai 2022, 12:17
Traian Băsescu dă în judecată SPP pentru a-şi redobândi privilegiile. RAAPPS îl ameninţă cu evacuarea silită

Traian Băsescu ar putea fi evacuat din vila de protocol şi s-a cerut ajutorul unui executor judecătoresc. RA-APPS a anunţat miercuri că Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului- reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială. În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, au anunţat reprezentanţii RA-APPS, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Cum încearcă Piedone să iasă din închisoare. Mutare de ultima oră a avocaţilor săi după condamnarea în dosarul Colectiv

Ca urmare, fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi evacuat.

„Întrucât imobilul menţionat nu a fost eliberat şi predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Preşedinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc. Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au precizat reprezentanţii RA-APPS.

Fostul preşedinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuinţa de protocol, după ce instanţa supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Ulterior, Traian Băsescu a anunţat că îşi cumpără un apartament în Bucureşti pentru a elibera vila RA-APPS.

Citeşte şi: Elena Udrea, mesaj din închisoarea din Bulgaria. Cere intervenţia ministrului Justiţiei: „Fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza abuzurilor justiţiei din România”

 


loading...
Partenerii noștri