Traian Băsescu: Decizia mea privind candidatura la Primăria Capitalei e luată

Traian Băsescu a declarat duminică seara la România TV că a luat deja o decizie cu privire la candidatura sa la Primăria Capitalei, dar că nu o va anunţa decât când va considera că este oportun.

17 apr. 2016, 19:46
Traian Băsescu: Decizia mea privind candidatura la Primăria Capitalei e luată

„Decizia mea legată de candidatură e luată, dar nu e oportun să o spun acum. Eu îmi permit să fac anunţul şi mai târziu. O să fac ce trebuie, ceea ce se cade pentru un politician ca mine, care a obţinut 2 mandate de parlamentar, 2 de primar şi 2 de preşedinte al României. Am discernământul să fac ce se cade. De unde trageţi concluzia că nu voi candida? Eu de la politic am obţinut toate funcţiile care se obţin prin vot. N-am fost prim ministru, dar poate le dă Dumnezeu celor care vin gândul cel bun. Dacă intru eu în cursa pentru Primăria Capitalei, nu câştigă nimeni altcineva„, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit şi despre câţiva dintre candidaţii deja anunţaţi oficial, Marian Munteanu şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu îl ţin minte pe Marian Munteanu ca un exponent al Pieţei Universităţii. La vremea aia eu eram la Constanţa şi impresia era că aveam în faţă un lider al studenţilor care era împotriva sistemului comunist. Apoi a avut o evoluţie interesantă, nu aş spune condamnabilă, cu abordări naţionaliste, uşor aplecate şi către doctrina legionară. Aici îl poziţionez eu pe Marian Munteanu. Dacă sincer crede în abordările de tip legionar este o discuţie care trebuie făcută. Eu mă refer la opţiunile lui în declaraţii politice. Întrebarea e de ce am ajuns să avem asemenea candidaţi. Iar răspunsul e secta securităţii naţionale din instituţii care vrea să împingă populaţia către naţionalism extremist”, a spus fostul preşedinte.

Despre Călin Popescu Tăriceanu, care ar urma să candideze şi el la Primăria Capitalei, Băsescu a spus că probabil i-a venit timpul să se legitimeze ca om politic. „Călin Popescu Tăriceanu nu a fost ales în nicio funcţie, deci nu se legitimează ca om politic. Acum poate i-a venit şi lui timpul pentru că nu te poţi legitima ca om politic până nu eşti ales. Toate funcţiile el le-a ocupat pe negociere, la fel ca Vasile, săracul (n.r. – Vasile Blaga)„, a punctat Traian Băsescu.

„Funcţia de primar general e extrem de grea. Taximetriştii mă găseau noaptea la 2 pe străzi după constructori, firmele care au lucrat cu Primăria au avut viaţă grea cu mine, funcţionarii la fel. Dar ştiau bine ce vreau, ce trebuie să facă pentru a nu se întâlni cu nemulţumirea mea. Indiferent de ce răspundeau, de dărâmarea chioşcurilor, de linia 41, de contorizarea blocurilor. Sunt un om care ştie ce înseamnă Bucureştiul, care l-a scos din dughenizare, chiar cu preţul a o mie şi ceva de plângeri penale”, a adăugat Băsescu.