Traian Băsescu, decizie „la cald” după decizia definitivă a ÎCCJ, care l-a declarat colaborator al securităţii. Fostul preşedinte a renunţat la protecţia SPP

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă, iar la doar două zile distanţă europarlamentarul PMP pare a avea serioase probleme de sănătate, fiind transportat la Paris în urma unui posibil atac vascular-cerebral.

25 mart. 2022, 17:03
Traian Băsescu, decizie „la cald” după decizia definitivă a ÎCCJ, care l-a declarat colaborator al securităţii. Fostul preşedinte a renunţat la protecţia SPP

Traian Băsescu a ajuns în stare gravă la spital la două zile după ce judecătorii ÎCCJ au decis că a colaborat cu Securitatea, potrivit unor surse citate de Inpolitics. Fostul preşedinte al României a fost transferat cu un avion privat la un spital din Paris, la recomandarea medicilor din România.

Din informaţiile România TV, fostul preşedinte ar fi luat decizia de a renunţa la protecţia SPP, drept de care beneficiază toţi foştii înalţi demnitari, imediat după decizia ÎCCJ, pe care a anunţat pe pagina sa de Facebook că o va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Potrivit primelor informaţii apărute vineri, legat de starea sa de sănătate, fostul preşedinte și-ar fi pierdut brusc auzul, ceea ce a alertat familia. Întrucât au apărut complicații la plămâni şi la inimă, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate. S-a ales o clinică privată din Paris.

Citeşte şi: Traian Băsescu, în stare gravă la spital în Paris după sentinţa de colaborator al Securităţii. A făcut accident vascular cerebral

Potrivit unor surse citate de România TV, Traian Băsescu ar urma să fie operat de urgenţă, iar intervenţia pe care o vor face medicii din Franţa nu putea fi făcută în România.

Tot surse spun că fostul preşedinte Băsescu ar mai fi fost în spital şi săptămâna trecută. Traian Băsescu ar fi mers la Spitalul Militar din București pentru un control, iar analizele nu indicau probleme de sănătate.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.

Citeşte şi: Piedone continuă războiul cu Nicuşor Dan. „A efectuat mai multe acțiuni deliberate împotriva cetățenilor Capitalei”