Traian Băsescu, despre decizia CCR: Iohannis să se lepede de gurişti de teapa lui Orban sau Rareş Bogdan

Traian Băsescu spune că el a avertizat că întrebările de la referendumul pe justiţie sunt neconstituţionale şi dă vina pentru acest rezultat pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan, pe care-i numeşte "guriştii" preşedintelui.

18 iul. 2019, 19:30
Traian Băsescu, despre decizia CCR: Iohannis să se lepede de gurişti de teapa lui Orban sau Rareş Bogdan

”Eu am atenționat că ambele întrebări de la referendum au elemente de neconstituționalitate. Nu poți să interzici amnistia și grațierea pentru o categorie și să spui  că violatorii și criminalii pot fi grațiați. CCR a luat o decizie care nu  putea fi alta. Nu poți combate fărădelegea cu încălcarea legii”, a declarat Traian Băsescu joi seară la B1TV.

El consideră că de vină pentru acest eşec nu este preşedintele Klaus Iohannis, ci liderii liberali Ludovic Orban şi Rareş Bogdan.

”Președintele trebuie să îndepărteze guriști de teapa lui Orban sau Rareș Bogdan (…) Există o responsabilitate uriașă  a celui care cheamă poporul la vot. Să se lepede de guriștii care n-au nimic în cap și care-i spun domnule președinte, noi rupem tot. Președintele este deasupra unor guriști de doi bani”, a mai spus Traian Băsescu.

CCR a decis că amnistia şi graţierea pentru corupție nu pot fi interzise, anunță România TV, astfel Constituția nu se poate modifica. Amintim că una din întrebările de la referendumul din 26 mai era „ Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”.

Citeşte şi: CCR, lovitură pentru referendumul lui Iohannis: Amnistia şi graţierea pentru corupţie NU pot fi interzise prin Constituţie DOCUMENT