Băsescu neagă vreo înţelegere cu Crin Antonescu: Dacă îi ziceam lui Morar să o mătrăşim cu Antonescu, ne lega pe amândoi

Traian Băsescu a declarat la România TV că nici nu se pune problema unei înţelegeri între el şi Crin Antonescu şi asta deoarece între ei a existat tot timpul o adversitate politică şi individuală. În plus, ca o garanţie pentru faptul că denunţurile făcut la DNA de fosta soţie a lui Marian Măgureanu, fiul fostului director SRI Virgil Măgureanu, sunt "delaţiuni", Băsescu a subliniat că Daniel Morar, la vremea respectivă şef al DNA, este o persoană care nu iese din litera legii.

24 mart. 2016, 20:37
Băsescu neagă vreo înţelegere cu Crin Antonescu: Dacă îi ziceam lui Morar să o mătrăşim cu Antonescu, ne lega pe amândoi

Cine crede ca vreodata as fi putut face vreo intelegere cu Crin Antonescu se insala amarnic…intre mine si el a fost o adversitate si politica, si individuala, nu ne-am inghitit unul pe altul niciodata. In plus cum va ganditi ca eu m-as fi putut duce la Morar sa il invit la o cafea si sa-i spun hai sa vedem cum o matrasim cu Antonescu„, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu a mai spus că dacă chiar ar fi existat o înţelegere între el si Crin Antonescu, Daniel Morar i-ar fi legat pe amândoi:

E timpul să avem simţul ridicolului. Cum vă gândiţi că între mine şi Crin Antonescu ar fi putut interveni vreodată o înţelegere la care să fie parte şi Morar? Păi Morar ne lega pe amândoi. Dacă încerca cineva să facă un deal cu Morar… Probabil nu-l cunoaşteţi pe omuleţul ăsta! O avea el 1,70 înălţime, dar a avut curaj să spună unora extrem de puternici «vă luam cu cătuşe de aici»”, a declarat Basescu.

Fostul preşedinte a mai spus că prin denunţul lui Ghiulbenghian Florin Mihai la DNA  se urmăreşte scoaterea lui Morar din CCR:

E un atac in care doua structuri vor neaparat si scoaterea lui Morar din CCR… la Morar nu au gasit capre, dar au gasit niste exponenţi ai mafiei cum sunt cei doi: fosta noră a lui Măgureanu şi Ghiulbenghian, care sa faca denunturi pe placul celor care vor sa-l vada pe Morar scos din joc„, a spus Traian Basescu.

Cat despre cel care se spune ca ar fi intermediat intelegerea dintre Basescu şi Antonescu, fostul presedinte a declarat ca daca Moldoveanu ar fi facut ilegalitati, el ar fi aflat:

Domnu Moldoveanu a fost consilier de stat si a raspuns de comunitatea de informatii, daca acest individ ar fi facut ilegalitati eu as fi avut informatii. Dacă a făcut ceva Moldoveanu şi noi n-am aflat, vă rog să-i intrebaţi pe SRI…dl Coldea, Parchet, dna Kovesi care era procuror general în timpul acestor aşa zise infracţiuni, un consilier de la Cotroceni nu era chiar de capul lui, se cam ştia ce făcea. Am o părere, este un mare ziarist care a tot scris despre tandemul SRI DNA. Eu vă rog să luaţi notă de opinia unui fost preşedinte…luaţi notă de un alt tandem, Mafie – DNA, e un tandem lăsat să plece cu banii, cu apartamentele, cu avioanele, cu libertatea cu o singură condiţie…să toarne la oameni politici. Dacă dai la DNA un nume de om politic, căruia i-ai dat bani în campanie şi reclami astăzi, fie că-s 10 ani, tu eşti bun şi rămâi cu tot ce ai furat ca mafiot, fie că te numeşti Pescariu, Florică, Dobrescu, dacă torni pe cine ai ajutat în campanie rămâi cu averea, procurorului îi sclipesc ochii de bucurie, în înţelegerea procuror şi mafiot…dacă îi dai un nume de om politic ii sclipesc ochii procurorului. Ce vedeţi la acest tandem, reţineţi de la ce a pornit…ei la prima ieşire au spus că procurorii DNA le-au spus să facă publice denunţurile…suntem într-un film mizerabil în care delatorii sunt trimişi de procurori să facă declaraţii publice” a mai zis Traian Băsescu.

Un denunț a lui Ghiulbenghian Florin Mihai a fost depus la DNA în legătură cu o înțelegere în 2007 între Traian Băsescu și Crin Antonescu via procurorul-șef al DNA de atunci, Daniel Morar, prin intermedierea unui consilier prezidențial, Daniel Moldoveanu prin care un dosar penal deschis pe numele fostului lider al PNL ar fi fost evaporat.