Traian Băsescu, despre Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal

Traian Băsescu pune o serie de întrebări în scandalul Hexi Pharma, lăsând să se înţeleagă că există multe inadvertenţe între datele făcute publice şi starea de fapt. Fostul preşedinte spune că nu are niciun interes financiar în acest scandal şi că vrea doar să se cunoască adevărul.

23 aug. 2016, 13:08
Traian Băsescu, despre Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal

„HEXI PHARMA

Temperatura scandalului HEXI PHARMA a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional.

Mă întreb: și dacă “HEXI PHARMA” a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental și trimise la ICECHIM?

Câteva realităţi şi întrebări mi-au creat și continuă să-mi creeze suspiciuni puternice:

1. Nu este posibil ca SRI să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentă și pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI.

2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitale și probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung și sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate. 

3. Resping hotărât ideea că sute de manageri și medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul unei șpăgi, fie ea și relativ consistentă raportată la salariile din sănătate.

4. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca, ani de zile, spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați.

5. Oare întâmplător ministrul sănătăţii din acea vreme, Achimaş Cadariu, a fost extrem de rezervat în a se aşeza în siajul scandalului?

Cu siguranță, medicii au fost umiliți și copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva „HEXI PHARMA”, dar și împotriva medicilor care acum se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate (oare aceasta să fi fost miza?).

Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal.

PS – Pe amatorii de speculații, îi previn că nu am avut și nu am nici un fel de legături sau interese legate de „HEXI PHARMA”, dar mă interesează în cel mai înalt grad situația sistemului de sănătate din România”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi: Dosar Hexi Pharma: Raportul Institutului Cantacuzino arată că unii dezinfectanţi erau diluaţi fără a depăşi limitele permise


loading...
Partenerii noștri