Traian Băsescu, despre legea salarizării: România nu este pregătită pentru majorări salariale

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, la postul public de televiziune, că măririle lefurile bugetarilor trebuie făcute, însă în acest moment, România nu este pregătită pentru creşteri salariale.

12 oct. 2015, 18:29
Traian Băsescu, despre legea salarizării: România nu este pregătită pentru majorări salariale

România nu este pregătită pentru măriri salariale. Am pronosticat deja ca riscam ca in 2018 sa revenim la situatia din 2009 – 2010, mai ales ca avem deflatie.

O simplă afirmaţie nu face doi bani. Va dau un exemplu: atat timp cat deficitul la fondul de pensii se apropie de 20 de miliarde de lei, cat de sustenabil este sa maresti si salariile in acelasi timp, sa cresti si salariul minim pe economie. Nu spun ca nu trebuiau facute anumite mariri, dar trebuia gasit un echilibru cu crearea de locuri de munca„, a spus Traian Băsescu.

Guvernul va creşte salariile profesorilor şi ale celorlalti angajaţi din învăţământ cu 15% de la 1 decembrie, prin ordonanţă de urgenţă. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi premierul Victor Ponta au declarat că primii bani vor fi încasaţi în ianuarie 2016, din bugetul aferent anului viitor. Aceasta este a doua mare creştere de salarii, după ce a medicilor.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta, despre creşterea salariilor în Educaţie: Dascălii au primit cât le-au tăiat ceilalţi în 2010