Traian Băsescu, despre mesajul lui Dacian Cioloş către electorat: E ciudată abordarea şi departe de a fi onestă

Traian Băsescu, președintele PMP, a calificat drept "ciudată" și "departe de a fi onestă" abordarea aleasă de premierul Dacian Cioloș în mesajul prin care a chemat electoratul să se prezinte la vot și să voteze cu "PNL sau USR".

08 dec. 2016, 20:32
Traian Băsescu, despre mesajul lui Dacian Cioloş către electorat: E ciudată abordarea şi departe de a fi onestă

„E ciudată abordarea lui Dacian Cioloș și departe de a fi acea abordare onestă, știți, că ăsta e chipul care i se zugrăvește lui, de om onest. (…) Dacian Cioloș își menține linia de lipsă de onestitate: votați sau PNL sau cu Nicușor (Dan – n.r.)”, a declarat Traian Băsescu, întrebat la România Tv cum comentează mesajul transmis de premierul Dacian Cioloș prin care a cerut electoratului să voteze, duminică, cu USR sau PNL pentru ca proiectele începute de Guvernul său să poată continua.

Cât despre îndemnul adresat românilor de a se prezenta la vot duminică de președintele Klaus Iohannis, președintele PMP a spus că nu s-a simțit emoționat. „Președintele, recunosc, că nu m-a emoționat deloc, că a spus că ăsta e mesajul pentru națiune, să meargă la vot”.

Băsescu a calificat campania electorală ca fiind „nesemnificativă”. „O campanie ternă, fără nerv, fără subiecte importante de dezbatere. Cred că a fost cea mai nesemnificativă campanie de la Revoluție încoace. Eu cred că informația despre ce vor partidele nu a ajuns la electorat. Cred că încă există mulți oameni care nu știu că sunt alegeri duminică”, a spus el.

Președintele PMP a spus că un factor important care a contribuit la această situație este legea electorală.

„Legea a fost prima condiție, restricția formidabilă pe mediatizare, pe popularizarea campaniei, popularizare stradală, în primul rând, a făcut să nu existe acea atmosferă de campanie, dar asta e. Asta e legea, ea a avantajat foarte multe partidele mari și a dezavantajat foarte puternic partidele noi”, a mai declarat Băsescu.