Traian Băsescu, despre negocierile de la Cotroceni: Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfârşească cu anunţarea premierului

Traian Băsescu a declarat vineri seară că se aştepta ca după consultările de la Cotroceni să fie deja anunţat premierul şi alianţa care-l susţine. El este de părere că președintele Iohannis și PNL au inițiat moțiunea de cenzură fără să aibă o soluție pentru cazul în care reușește.

11 oct. 2019, 18:36
Traian Băsescu, despre negocierile de la Cotroceni: Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfârşească cu anunţarea premierului

”Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfărşească cu anunţarea premierului, alianţei care va susţine noul guvern şi a datei în care vor prezenta programul şi echipa în Parlament. (…) Cred că este o mişcare greşită, din perspectiva susţinerii, cum se va forma guvernul, ce partide vor fi la guvernare”, a declarat Traian Băsescu vineri seară, la Digi24.ro.

Tot Traian Băsescu a mai spus că PSD a trântit, de fapt, Guvenrul Dăncilă, prin aripa Victor Ponta.

„În realitate, cel care i-a îngropat are numele Victor Viorel Ponta. El a rupt din partid când nu a mai fost preşdinte, el a votat împotrivă şi, paradoxal, şansa PSD-ului este să pună cuţitele jos şi să găsească o soluţie între grupările din PSD, altfel nu au nicio şansă, nu la prezidenţiale, la legislative. (…) S-ar face de tot râsul dacă ar forţa-o pe Dănicilă să renunţe la candiatură şi să-l susţină pe candidatul lui Ponta. Abordarea e de un ridicol total, arată lipsă de minimă inteligenţă. Aşa ceva depăşeşte nişte limite în care nişte partide pot juca, nu este fezabilă o asemenea idee. În schimb, este fezabil la domnul Ponta să se ducă la PSD şi să spună: «îmi pare rău, am greşit, hai să ne unim să refacem PSD-ul». Pentru că de-asta a căzut PSD-ul, datorită fracturii pe care generat-o Ponta”, a mai spus fostul şef al statului, potrivit News.ro.

Băsescu: PMP nu participă la guvernare

Traian Băsescu spune că Partidul Mişcarea Populară nu doreşte să participe la guvernare cu un alt premier decât cel propus de partid, dar că poate susţine guvernul pe chestiuni ”punctuale”. Băsescu spune că ”se discută inutil” subiectul organizării alegerilor anticipate.

”PMP-ul nu participă la guvernare. Poate fi o susţinere punctuală pe anumite chestiuni, în niciun caz nu o să fie în opoziţie alături de PSD, va exista o susţinere pe anumite chestiuni, dar fără participare la Guvern”, a afirmat Traian Băsescu.