Traian Băsescu, despre reţinerea lui Olteanu: Un trofeu major reţinut de DNA fără sprijinul SRI

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că Bogdan Olteanu este un ''trofeu major'' reținut de Direcția Națională Anticorupție, iar lipsa ''spectacolului'' face ca acțiunea DNA să fie credibilă și exclude suspiciunea de joc politic.

29 iul. 2016, 13:24
Traian Băsescu, despre reţinerea lui Olteanu: Un trofeu major reţinut de DNA fără sprijinul SRI

”Bogdan Olteanu, un „trofeu major” reținut de DNA. Fără documente din dosar date presei; fără spectacolul sosirii la DNA transmis în direct; fără spectacolul ieșirii din DNA încătușat și transmis în direct de toate televiziunile de știri; un comunicat sec despre acuzații și fără… „cu sprijinul SRI”; nu s-au regizat condiții pentru ca acuzatul să fie „judecat de popor”, să se creeze presiune pe judecători în vederea arestării preventive, acuzatului i s-au respectat dreptul constituțional la apărare și dreptul la imagine; de aceea, acțiunea DNA, cel puțin pentru mine, este credibilă și exclude suspiciunea că DNA face un joc politic. Vor trece ani mulți până când pseudo-justiția de sub sigla de pe sediul DNA, practicată în 2015 și începutul lui 2016, să fie ștearsă de pe obrazul justiției, chiar dacă poporul a aplaudat frenetic”, a scris vineri Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi:  Tăriceanu îi cere lui Iohannis să verifice veridicitatea afirmaţiilor lui Băsescu privind statul mafiot. Răspunsul Preşedinţiei

Bogdan Olteanu a fost reținut joi noapte, sub acuzația că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. — Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, susțin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.