Traian Băsescu: „Dumnezeu să-l IERTE pe Ghişe. Şi-a incercat şi el norocul” VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat, miercuri, după decizia Curţii de Apel de a nu deschide dosar penal în urma plângerii depuse de Ioan Ghişe şi Ioan Ciochină pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea Constituţiei. Băsescu a ironizat demersul senatorului.

14 oct. 2015, 12:30
Traian Băsescu: „Dumnezeu să-l IERTE pe Ghişe. Şi-a incercat şi el norocul” VIDEO

Traian Băsescu a fost citat, marţi, la Curtea de Apel București, în cazul unei plângeri depus de Ioan Ghişe şi Ioan Ciochină pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea Constituţiei. Instanţa a decis însă să nu deschidă dosar în urma acestei reclamaţii.

Fostul preşedinte a oferit, miercuri, prima reacţie după decizia magistraţilor. Întrebat astfel dacă îl va da în judecată pe Ghişe, Băsescu a spus:

„Dumnezeu să-l ierte pe Ghise. Să alergi oamenii cu plângeri penale inutile. Şi-a încercat şi el norocul, nu l-a avut. Asta-i viaţa.”

CITEŞTE ŞI Băsescu a scăpat de dosarul de uzurpare: Am exercitat funcţia de preşedinte numai în baza deciziilor CCR

Băsescu a comentat şi declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis după afirmaţiile critice ale preşedintelui CE, Jean Cluade Juncker.

„Am urmărit declaratia… tare de tot (râde) Eu pot sa va spun cum aş fi procedat eu, dar sigur Klaus Iohannis are alt stil. A spus că va discuta declaraţia la Bruxelles. Îi dau scris ca nu prea o să aibe timp sa o discute. Pentru ca Jean Claude Kuncker să ştie că a generat o nemulţumire în România, trebuia ca reactia Romaniei sa fie extrem de dura, publică şi de la nivelul preşedintelui. Ar fi aflat în cateva minute toate statele membre UE că România nu este de acord cu punctul de vedere exprimat de preşedintele CE. Nu ştiu ce va rezolva acolo. (….) Dânsul are altfel de abordare. Va asigur ca-l si sunam pe Jean Claude Juncker. Eram cu telefonul călare pe el, după declaraţie, nu inainte , ca să o putem indulci„, a spus Băsescu

În ceea ce priveşte declaraţiile ambasadorului SUA, fostul preşedinte a precizat: „Vă pot spune ca deşi, in esenta, este corecta, nu-mi place un lucru de câteva luni. Va rog sa urmariti: intotdeauna ambasadorii statelor occidentale, aveau declaratii dupa declaratiile mele. In momentul de faţă, initiativa apartine ambasadorilor si vine presedintele si spune aşa o fi. E ceva in neregula. (…) Problema este ca politica interna e inaintea presedintelui.”

CITEŞTE ŞI Iohannis, reacţie la declaraţiile lui Juncker: Poziţia sa este surprinzătoare, neobişnuită

Băsescu a apreciat însă drept pozitivă iniţiativa lui Iohannis de a se întâlni, la Bruxelles, cu eurodeputaţii români.

„Excelentă idea. Şi eu am vrut-o, dar nu au vrut europarlamentarii. În afară de cei ai PDL, nu a vrut nimeni să se intâlnească cu mine. O singura astfel de intalnire mi-a reusit, la început, după care au politizat-o. După ce au devenit USL, nu au vrut să se mai intalnească cu preşedintele. Erau tari şi mari„, a precizat Băsescu, adăugând că şi cei doi europarlamentari PMP vor fi prezenţi la întâlnire. 

Băsescu a comentat şi votul de marţi din Senat privind respingerea infiinţării Agenţiei Bznurilor Sechestrate.

„A fost o reactie politica incorectă, care eu sper să fie rezolvată în Camera Deputaţilor. Aş avea o observatie: Am vazut ca in structura de conducere a acestei agentii, acre este vitala, dincolo de reprezentatul Justitţiei, al parchetului… sunt si reprezentanti ai institutiilor executive. Cred ca ar trebui scos reprezentantul ANAF.  Nu are ce cauta pentru că el ar fi numit politic şi atunci va incepe procesul de politizare la nivelul acestei agentii. De asemenea reprezentantul Ministerului  de interne nu are ce căuta”, a arătat fostul preşedinte.