Traian Băsescu, după moartea lui Duvăz: „A plecat fără să apuce să spună ce era de spus despre Revoluţie şi Mineriade”

Ministru în guvernele conduse de Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase, Bogdan Niculescu Duvăz a decedat sâmbătă, la 70 de ani. 

17 nov. 2019, 09:31

Bogdan Niculescu Duvăz a intrat în politică în 1990. A fost secretar al Frontului Salvării Naţionale. Duvăz făcut parte din Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, iar în perioada iunie 1990 – septembrie 1991 a condus Ministerul Tineretului şi Sportului. A avut șapte mandate de deputat și a fost membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la vestea decesului lui Bogdan Niculescu Duvăz, spunând că e parte a transformării României. „E o pierdere pentru politica românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politica românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele și probabil unul dintre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Constituția de astăzi”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România TV.