Traian Băsescu, după votul pentru Brexit: „Au şi britanicii o Dăncilă a lor”

Fostul președinte Traian Băsescu, a susținut miercuri o prelegere cu tema „Viitorul Europei - securitatea pe primul loc”, la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Acesta le-a spus studenților că nu crede că Anglia va ieși din Uniunea Europeană. Băsescu a mai amintit că a prevăzut, încă din 15 martie, demisia prim-ministrului Regatului Unit al Marii Britanii. Demisie care încă nu s-a produs, dar care se va produce în curând, în opinia fostului președinte.

13 mart. 2019, 15:19
Traian Băsescu, după votul pentru Brexit: „Au şi britanicii o Dăncilă a lor”

Traian Băsescu le-a spus studenților de la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești că Brexit-ul este „cel mai puternic semnal cu privire la riscul în care se află UE”, fostul președinte a declarat că nu crede că Regatul Unit va ieșit din Uniunea Europeană, informează newsteam.ro

„Eu cred că Marea Britanie, Regatul Unit, nu o să iasă din Uniunea Europeană. Să vedeți ce o să râd atunci de Theresa May. Au și ei Dăncila lor”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai adaugat că a prevăzut, încă de pe 15 martie, demisia prim-ministrului Regatului Unit al Marii Britanii, demisie care nu s-a produs încă. A scris despre acest aspect într-o postare pe Facebook.

„Sper să se producă. Ea este îndârjită brexit-istă. Vrea Regatul Unit afară din Uniunea Europeană, ceea ce afectează mult şi UE şi Regatul Unit”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu participat, miercuri, la Ploieşti unde a susţinut o prelegere cu tema „Viitorul Europei – securitatea pe primul loc”, în Aula Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere şi Ştiinţe din cadrul Universităţii.