Traian Băsescu: E o prostie schimbarea Guvernului. Dragnea se crede un soi de Napoleon al guvernării României

Traian Băsescu a vorbit vineri seara, la România TV, despre posibila schimbare a Guvernului Grindeanu, despre care se vorbeşte că ar avea loc săptămâna viitoare.

09 iun. 2017, 17:51
Traian Băsescu: E o prostie schimbarea Guvernului. Dragnea se crede un soi de Napoleon al guvernării României

Traian Băsescu consideră că nu există niciun motiv pentru schimbarea guvernului Grindeanu, iar dacă aceasta s-ar produce ar fi un moment inutil de instabilitate. „E o prostie schimbarea Guvernului. Grindeanu pare a fi mai prudent decât demagogia specifică PSD. Grindeanu şi ministrul de finanţe par mai prudenţi în a se arunca cu capul înainte într-un bazin fără apă. Întrebarea este de ce îi sunt ostili lui Grindeanu. Pentru că aşa e în PSD, până nu se mănâncă unii pe alţii nu se lasă. Luaţi toată istoria PSD, şi-au distrus toţi preşedinţii, toţi premierii„, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi Traian Băsescu: Am devenit penibili cu anticorupţia, o ţară nu poate suporta 20 de ani de slogan anticorupţie

Fostul şef al statului are şi o explicaţie pentru care şefii PSD ar dori schimbarea lui Sorin Grindeanu. „Grindeanu, dacă rămâne încă un an premier, va deveni unul din marii lideri ai PSD, ori Dragnea nu suportă această abordare. Altfel, ce să-i reproşezi lui Grindeanu? Guvernul Grindeanu ar trebui lăsat. Ar trebui lăsat, pentru că în mod cert, oricât de neexperimentat ar fi Grindeanu, îşi dă seama spre ce împinge programul PSD, care a devenit mai ceva ca o convenţie internaţională.

Citeşte şi Dragnea, despre posibilii înlocuitori ai lui Grindeanu: Suntem un partid mare. Avem nu numai pepinieră, ci şi pădure

Toţi propagandiştii ăştia spun „conform programului de guvernare”, dar nu e convenţie internaţională, se mai poate ajusta în funcţie de realităţi. Ei o ţin de parcă e o convenţie internaţională şi vor să meargă înainte până la prăbuşire. Eu cred că Grindeanu şi ministrul de finanţe încearcă să tragă frâna demagogiei lui Dragnea, căruia i s-a umflat capul şi se crede un soi de Napoleon al guvernării României„, a mai spus Traian Băsescu, la România TV.