Traian Băsescu face glume cu liderii europeni: M-am întors, întotdeauna mă întorc VIDEO

Înaintea şedinţei Consiliului European de la Bruxelles, Traian Băsescu a avut discuţii cu premierii din Marea Britanie, Olanda şi Cipru. Potrivit România TV, şeful statului român a făcut glume cu premierul Olandei şi i-a zâmbit preşedintelui socialiştilor, Martin Schulz, abia venit de la întâlnirea PES, acolo unde a fost şi Victor Ponta.

25 oct. 2013, 10:27
Traian Băsescu face glume cu liderii europeni: M-am întors, întotdeauna mă întorc VIDEO

Bine dispus, preşedintele Traian Băsescu a profitat de cele câteva minute libere dinaintea şedinţei Consiuliul European şi a discutat cu câţiva lideri europeni importanţi.

Potrivit România TV, preşedintele României a stat de vorbă cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi a făcut glume cu premierul Olandei, Mark Rutte, căruia i-a spus râzând: „M-am întors! Întotdeauna mă întorc!„. Traian Băsescu s-a salutat şi cu preşedintele Socialiştilor Europeni, Martin Schultz, abia venit de la întâlnirea PES, acolo a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

La Bruxelles vineri se derulează cea de-a doua zi de negocieri, pe agenda Consiuliul European aflându-se subiecte importante, precum protecţia datelor personale în UE, rezolvarea problemei migraţiei şi agenda digitală europeană, subiect care a generat discuţii publice aprinse între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

Şeful executivului i-a cerut şefului statului să-i dea voie să reprezinte el România la Bruxelles, pe motiv că guvernul a întocmit un document de 300 de pagini pe acest subiect, „agenda digitală”, însă Traian Băsescu i-a refuzat solicitarea, la o lună după ce aceasta a fost făcută. Mai mult, el a spus că nu poate trimite la acest Consiliu „un începător care să discute cu lideri politici importanţi”.

Citeşte şi Ponta: Băsescu nu a cerut Guvernului niciun material pentru reuniunea CE, atitudinea este reprobabilă