Traian Băsescu: Fratele meu nu a luat bani de la familia lui Bercea. A fost o înscenare

Traian Băsescu a vorbit şi despre problemele cu legea ale fratelui său, Mircea Băsescu, în ultima conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, înainte de predarea mandatului către Klaus Iohannis.

20 dec. 2014, 17:56
Traian Băsescu: Fratele meu nu a luat bani de la familia lui Bercea. A fost o înscenare

Traian Băsescu a declarat că fratele său, Mircea Basescu, nu a luat bani de la familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a influenţa decizii ale justiţiei, ci a fost victima unei înscenări puse la cale de oamenii lui Dan Voiculescu, împreună cu avocatul Pavel Abraham şi cu clanul Bercea.

Traian Băsescu: Nu am fost un preşedinte genial, dar am făcut cât am putut

„Fratele meu nu a luat bani şi dumneavoastră (către o jurnalistă a trustului Intact, n.r.), Abraham şi Bercea aţi făcut o înscenare. Era vorba de bani pe care i-a primit şi îi dădea familiei lui Bercea. Aş fi spus-o de când a apărut situaţia, pentru că ştiam. Şi v-am spus că voi vorbi când termin mandatul. Dar acum îmi permit să spun acest lucru, că mai sunt câteva ori până îmi termin mandatul şi cred că nu influenţez justiţia”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, la final de mandat: Marea satisfacţie e să-i aud pe pesedişti vorbind de statul de drept VIDEO

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, judecat în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial şi aflat în arest preventiv din 20 iunie, va fi judecat în arest la domiciliu, potrivit undei decizii a Curţii de Apel Constanţa.

Aceeaşi hotărâre a fost luată de judecători şi referitor la solicitarea lui Marian Căpăţână de a fi arestat la domiciliu. Deciziile magistraţilor constănţeni pot fi atacate în 48 de ore de la pronunţare la Curtea de Apel.

Traian Băsescu: Azi l-am botezat pe Răducu, în februarie mai vine un nepot. Nu îţi mai vine să fii premier

Pe 20 noiembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa respingeau cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, fratele şefului statului rămânând în continuare în spatele gratiilor.

Mircea Băsescu se află în arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Marian Căpăţînă este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar sau în arest la domiciliu, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

Pe 14 noiembrie, Tribunalul Constanţa a judecat primul termen în procesul în care fratele şefului statului, Mircea Băsescu, şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

TRAIAN BĂSESCU, 10 ani la Cotroceni. Două mandate în IMAGINI: ipostaze inedite şi poze amuzante

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.