Traian Băsescu: Grindeanu trebuie să plece şi pentru că a fost clar că au dat OUG 13 cu dedicaţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit la România TV că premierul Sorin Grindeanu trebuie să plece şi pentru că a fost clar că au dat OUG 13 cu dedicație. "Ei ar fi trebuit să bage toate cele peste 50 de decizii ale CCR", punctat fostul şef al statului.

19 feb. 2017, 20:43
Traian Băsescu: Grindeanu trebuie să plece şi pentru că a fost clar că au dat OUG 13 cu dedicaţie

„Aș spune că formularea abuzului în serviciu așa cum a făcut-o Guvernul Grindeanu este în acord cu decizia CCR. Dar Grindeanu trebuie să plece, că ar fi trebuit să spună aceste lucruri 3-4 zile înainte, ca să nu se mai poată manipula. Dar Grindeanu trebuie să plece și pentru că a fost clar că au dat-o cu dedicație. Ei ar fi trebuit să bage toate cele peste 50 de decizii ale CCR.

Eu sunt convins că cei care au fost în piață probabil că n-au citit ordonanța. Dar realitatea pentru cei din Piața Victoriei este că OUG 13 a fost dată prost. Referitor la abuzul în serviciu era corectă, dar în rest oamenii din piață aveau dreptate, pentru că ordonanța dezincrimina și alte fapte.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ca procurorul Negulescu mai sunt în sistem. Procurori precum Sutiman şi Roşu de la DNA fac dosare la comandă

Cum să aperi OUG 13 cu Codrin Ștefănescu? Cine crede că el a citit vreo carte? El are colecție, dar se uită doar la cotoare”, a subliniat Traian Băsescu.

Actorii principali ai protestelor

„Au fost 3 persoane care au contribuit la situația asta: Kovesi, Lazăr și președintele Iohannis. Și o foarte mare susținere pe facebook. Cei doi procurori au avut foarte multe ieşiri în presă, spunând că modificarea abuzului în serviciu e pentru că o vrea Guvernul. Kovesi nu înţelege că deciziile CCR, atât decizia, cât şi considerentele sunt obligatorii, altfel, conform legii după 45 de zile în publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR articolul respectiv se abrogă. Eu nu acuz atat de tare pe cei din piata, dar oamenii politici care au fost la TV trebuiau sa vina cu legislatie care sa arate ca trebuie modificat Codul Penal. Iohannis a încurajat prin discurs şi prin ieşirea în piaţă.