Traian Băsescu: Guvernul Cioloş a jucat la păcănele. S-ar putea să reuşească, s-ar putea să nu

Traian Băsescu a vorbit la România TV despre riscurile care îi aşteaptă pe români în anul 2017, ca urmare a măsurilor de compromis luate de Guvernul Cioloş.

16 ian. 2016, 19:11
Traian Băsescu: Guvernul Cioloş a jucat la păcănele. S-ar putea să reuşească, s-ar putea să nu

Traian Băsescu a fost prezent sâmbătă seara în studioul România TV, unde a vorbit despre cele mai presante probleme ale momentului, dar şi despre ce îi aşteaptă pe români în următoarea perioadă de timp.

Guvernul Cioloş a cedat unor angajamente, dar această cerere, cu creşterea salariului minim de la 1 mai, mi se pare rezonabilă. Vor vedea care sunt încasările la buget în cele 4 luni şi cum merge economia. E bine că s-a crescut salariul din mai şi nu din ianuarie, pentru că e o măsură prudentă.

Citeşte şi Traian Băsescu: Aş fi preferat să fi fost furaţi 200 milioane euro, decât să dăm înapoi, la UE, 7 miliarde

Ne-am asumat un risc venind cu scăderea fiscalităţii şi cu creşterea salariilor şi a pensiilor. Dacă eram preşedinte şi aveam un Guvern cu care puteam colabora, acţionam mai prudent. Nu poţi juca ţara la păcănele. Cei care au mers pe creşterea salariilor şi reducerea fiscalităţii şi-au asumat un risc major. Îţi asumi un risc jucând la păcănele. Ia vezi.. se aşază alea în linie? Ce-or fi..portocale..etc. Ştiti când putem vedea? În 2017. Riscul e mare.

Citeşte şi Traian Băsescu despre incendiul de la Colectiv: Nu cred într-o înscenare

Dacă Guvernul va câştiga, înseamnă că va câştiga şi populaţia. Dacă Guvernul va pierde, va pierde populaţia. Acest Guvern s-a instalat cu promisiunea că îşi asumă toate cele propuse de Guvernul Ponta. Eu zic că au jucat riscant. Guvernul Cioloş a jucat şi el la păcănele. S-ar putea să reuşească, s-ar putea să nu. Riscul mare nu e anul acesta, ci în 2017„, a declarat Traian Băsescu.