Traian Băsescu, huiduit la Iaşi de un grup de pensionari. Vezi ce le-a răspuns preşedintele VIDEO

Prezent la Iaşi, Traian Băsescu a fost huiduit de circa 10 pensionari adunaţi în faţa hotelului în care preşedintele a participat la o reuniune.

18 mai 2014, 14:43
Traian Băsescu, huiduit la Iaşi de un grup de pensionari. Vezi ce le-a răspuns preşedintele VIDEO

Preşedintele a fost aşteptat la ieşire de câţiva pensionari care l-au huiduit, iar de alţii din curiozitate. Imediat a fost abordat de o femeie nemulţumită de faptul că tinerii pleacă din România. „Vrem copiii acasă, nu peste hotare! Unde-s locurile de muncă?”, a spus femeia.

„Nu eu v-am promis un milion de locuri de muncă. Ponta le-a promis şi încă nu vi le-a făcut (…) Doamnă, eu v-am trecut prin criză, că altfel eram în criză”, a replicat Băsescu. În mijlocul conversaţiei, a intervenit o altă femeie care i-a spus preşedintelui: „Sănătate, domn’ Băsescu!”.

În timp ce dialoga cu femeia ce-şi voia copilul acasă, alţi pensionari vociferau de zor. „Ne-ai tăiat pensia, ai desfiinţat armata, ai închis spitale! Huo, hoţule! Pleacă, Băsescule!”, striga o femeie. „Da’ cât mai are, doamnă?!”, a întrebat împăciuitoare o trecătoare. Aceeaşi femeie s-a scandalizat de furia cu care un alt bătrân huiduia. „Da’ de ce nu vorbeşti frumos? Ce-i cu ‘huo’?”, l-a întrebat. „Da’ el de ce-a stat ascuns, doamnă? De ce nu a ieşit pe unde a intrat?”, a replicat furios acesta.

Ulterior, femeia care dialogase anterior cu şeful statului s-a ales în grupul care mai vocifera, deşi Băsescu plecase. „Nu mi-a răspuns nimica”, a spus femeia cu năduf, supărată şi de faptul că preşedintele face campanie pentru PMP.

Discuţiile aprinse au continuat:
– Da’ pe Ceauşescu cine l-a omorât?
– Păi, da! Cine?
– Comuniştii!, a răspuns tot cel care întrebase.

Preşedintelui nu i-au lipsit susţinătorii:
– Şefu’, te văd om cu păr alb. Şeful statului are nişte drepturi limitate. El le-a respectat. În schimb, Parlamentul şi Guvernul ne conduce, ei ne omoară!, a intervenit un bărbat între două vârste.
– Falş!
– Voi nu ştiţi nimic. Sunteţi bâtă în domeniul ăsta!

Apoi s-au împrăştiat cu toţii în linişte.

Tot duminică, la Paşcani, câteva zeci de bătrâni au ieşit în stradă să-i ceară demisia preşedintelui. Pensionarii spun că îşi doresc cel mai mult ca şeful statului să-şi taie 15% din mandat, aşa cum a tăiat 15 la sută din pensii.

„Acest domn Basescu si-a batut joc de tara asta, a taiat salariile, pensiile, ne-a dus de râpă. Nu avem cu ce trăi”, s-au plâns oamenbii, care au avut şi o recomandare pentru preşedinte. „La mintea noastra ar fi ca, asa cum a taiat 15% de la penionari, sa si taie si dansului 15% din mandfat si sa ne lase in pace”, au spus oamenii.