Traian Băsescu i-a propus lui Voronin preşedinţia "României Mari", atunci când era şeful statului

Publicat: Duminică, 24 Ianuarie 2016 22:15 // Actualizat: Duminică, 24 Ianuarie 2016 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Pe vremea când era preşedinte, Traian Băsescu i-a propus lui Vladimir Voronin unirea dintre România și Republica Moldova. Mai mult, Băsescu s-a oferit chiar să cedeze liderului comuniştilor de peste Prut preşedinţia României Mari, iar el urma să devină vicepreşedinte.

Traian Băsescu a reluat ideea lansată în timpul mandatului său, potrivit căreia următorul proiect de anvergură al României, după intrarea în UE şi NATO, este unirea cu Republica Moldova.

"Eu i-am spus verde în față, hai, în Parlament mergem amândoi, tu președintele României Mari, eu vicepreședinte și facem unirea și dăm votul în Parlament. Și atunci, Voronin a început să dea cu pietre peste frontieră, să introducă viza, a făcut toate nebuniile... Un Voronin care trebuie să vă spun că mulți au spus că a fost KGB-ist, el a fost milițian, deci și mai puțin nobil decât KGB-ist", a povestit fostul șef al statului la postul B1.

Băsescu a reamintit că principalul obiectiv major al țării noastre şi al noii clase politice va rămâne unirea cu vecinii noştri de peste Prut. 

"Această nouă clasă politică pe care cred că o vor genera alegerile din toamna își va asuma obiectivul de țară, unirea cu Republica Moldova... Unirea României cu Republica Moldova este singurul drum corect și demn de o clasă politică bună, rea, cum este, care și-a atins obiectivele majore", a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu: Republica Moldova are un guvern puternic afectat din punct de vedere al credibilităţi

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 ian 12:42
Răspunde | Votează email 0 email
andreea
goo.gl/39gJpC
24 ian 22:32
...era preşedinte, Traian Băsescu i-a propus lui Vladimir Voronin unirea dintre România și Republica Moldova. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
24 ian 22:31
... Pe vremea când era preşedinte, Traian Băsescu i-a propus lui Vladimir Voronin...
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H