Traian Băsescu este împotriva relaxării măsurilor de izolare: „Faceţi o mare eroare! Valul doi va fi şi mai puternic”

Fostul preşedinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, este de părere că relaxarea măsurilor de izolare din data de 15 mai constituie "o mare eroare", pentru că s-au făcut prea puţine teste, şi susţine că guvernanţii ar trebui să amâne pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor, când ar trebui redeschise şi şcolile.

23 apr. 2020, 10:50
Traian Băsescu este împotriva relaxării măsurilor de izolare: „Faceţi o mare eroare! Valul doi va fi şi mai puternic”

„Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare! 15 mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste (…). Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic. Amânaţi pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă, nu redeschideţi şcolile până pe 15 iunie. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

În opinia fostului preşedinte, ar trebui să crească masiv numărul de testări zilnice şi să fie reluate activităţile economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

Citeşte şi VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Veste bună pentru bugetari, în plină pandemie de coronavirus. Până când se prelungesc voucherele

Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără niciun fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis. Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii„, mai precizează Traian Băsescu.

Traian Băsescu mai afirmă că nu ar trebui reluate nici zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-CoV-2, menţionând că măsurile de carantină ar trebui întărite.