Traian Băsescu: În „regimul odios Băsescu”, Tăriceanu şi Ponta au fost premieri timp de 7 ani

Preşedintele României, Traian Băsescu, a caracterizat constituirea USL-2.0 drept "o înşelătorie", din moment ce Călin Popescu Tăriceanu conduce un partid ce nu a fost înregistrat la tribunal. În plus, Băsescu s-a arătat deranjat de remarca lui Liviu Dragnea, potrivită căruia ultima decadă a fost marcată de "regimul odios Băsescu". Şeful statului a arătat că în cei 10 ani de mandat, şapte i-a avut ca premieri pe Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, la care se mai adaugă un an, 2009, în care PSD a guvernat alături de PDL.

14 nov. 2014, 18:11
Traian Băsescu: În „regimul odios Băsescu”, Tăriceanu şi Ponta au fost premieri timp de 7 ani

„Azi am înţeles  că regimul Băsescu e un regim odios. Ce au făcut azi liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă. Cum poţi reînfiinţa USL cu PLR care nu este înregistrat la tribunal? Hai că dl. Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache, el crede că-i pe un pod şi e pe alt pod. Bun, vârsta la unii oameni produce efecte. Mă aşteptam însă ca ceilalţi să realizeze că omul ăsta nu are un partid. Mă deranjează înşelătoria, falsul”, a declarat Băsescu după ce liderii Alianţei PSD-UNPR-PC şi cel al PLR au semnat protocolul de constituire al USL 2.0.

Traian Băsescu a respins pretenţia că Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu ar constitui a alternativă la „regimul Băsescu” „Să vedem ce s-a întâmplat în regimul odios Băsescu: în 2004-2008 premier a fost Tăriceanu; din 2012, Ponta este premier. Deci patru de la Tăriceanu şi trei de la Ponta sunt şapte ani în care prim-miniştri au fost ei. Şi să mai punem anul 2009, în care PSD a fost la guvernare. Eu am putut face reformele structurale al statului în doar doi ani”, a spus şeful statului.

Acesta a spus că cei doi s-au opus, câtă vreme s-au aflat la Palatul Victoria, reformelor necesare României. „A trebuit să lupt cu ei să apară ANI, Tăriceanu a refuzat vreo 3 luni documentul prin care să apară ANI. A trebuit să merg eu la şedinţa de Guvern. În condiţiile astea, în care nu am negociat cu ei justiţia, sigur că li se pare un regim odios, dar este un regim în favoarea oamenilor, care a pus pe picioare instituţiile. Deci regimul Băsescu înseamnă şapte ani în care premieri au fost Tăriceanu şi Ponta, plus unul cu PSD la guvernare. Nu ştiu dacă acum li se mai pare aşa odios regimul. Lui Tăriceanu îi duduia economia în cap în pragul crizei, ne-a lăsat într-o situaţie financiară incredibil de dificilă şi azi de pupă cu Ponta. Ponta să zică bogdaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată economic„, a afirmat Traian Băsescu.

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi PLR au semnat, vineri, declaraţia politică de constituire a Uniunii Social-Liberale 2.0. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, Sala I.C. Brătianu, nivel P.

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a deschis ceremonia de semnare a declaraţiei. „Un mesaj pentru cei 7,4 milioane de români care, cu votul lor, au spus că vor să se încheie un regim odios, un mesaj pentru românii oprimaţi de guvernul Boc-Băsescu, pentru cei rămaşi în acei ani fără locurile de muncă, pentru cei care la alegerile din 2012 au votat USL: Suntem azi aici pentru a garanta că obiectivele programulu social şi economic al USL continuă. USL s-a oprit pentru puţin timp, dar toate obiectivele au fost continuate de guvernul Ponta”, a spus Dragnea.