Traian Băsescu: Iohannis are o situaţie mai grea decât am avut eu în două mandate

Traian Băsescu a declarat la România TV că preşedintele Klaus Iohannis trece acum printr-o situaţie grea, situaţie pe care nici măcar el nu a avut-o în două mandate la Cotroceni. Fostul preşedinte a mai spus că dacă ar fi în locul lui Iohannis, cu siguranţă nu ar accepta în funcţia de premier un condamnat. 

13 dec. 2016, 20:59
Traian Băsescu: Iohannis are o situaţie mai grea decât am avut eu în două mandate

Legea prevaleaza, deocamdata presedintele are legea 90 din 2001 care la articolul 2 spune clar: nu poate fi membru al guvernului un domn care a fost condamnat. Punct. Daca atunci cand USL a avut 68% imi venea cu o propunere de premier care avea o condamnare penala il refuzam fara sa respir. Acea lege 90 din 2001 se bazeaza pe articolul 15 din Constitutie…presedintele nu poate incalca legea care izvoraste din Constitutie„, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Traian Băescsu a mai spus că preşedintele Iohannis trece printr-o situaţie foarte grea în acest moment:

Eu daca as fi fost presedinte, azi cu rezultatele astea electorale imi puneam mainile in cap. Iohannis are o situatie mai grea decat am avut eu in doua mandate. Macar eu am avut niste majoritati cum am crezut, cum am zis ca e bine pentru tara Iohannis e intr-o situatie we win in care dreapta si stanga adunata toata, sunt cap in cap, eu introducand in dreapta si ALDE„, a completat Băsescu.

Băsescu a mai declarat că va onora invitaţia lui Iohannis de a se prezenta ca preşedinte de partid la consultări şi asta pentru că şi el atunci când era preşedinte a trecut prin umilinţa refuzului partidelor de a veni la consultări la Cotroceni:

Daca as fi presedinte i-as chema măcar la cafea, ma, veniti ca sa stiu si eu ce aveti in cap. E o invitatie a unui om politic care a ajuns presedinte cu 6,2 mililoane de voturi care cheama niste partide care toate la un loc nu au avut cat el. El spune inainte sa numar bobii, inainte sa anunte BEC, hai sa discutam doua vorbe sa vad spre ce se indreapta lucrurile, e inuman sa refuzi asta. Si eu am suferit umilinta refuzului partidelor de a veni la consultari daca va amintiti. Pentru ca am trecut prin asta, maine o sa ma duc si nu trimit un presedinte executiv, ma duc eu, fiindca si eu mi-as fi dorit sa fiu respectata ca presedinte„, a conchis acesta.