Traian Băsescu: Iohannis e un NAIV. Toată lumea a fost de acord să îşi mărească salariile

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, că preşedintele Klaus Iohannis a fost un "naiv" în problema majorării indemnizaţiilor demnitarilor, explicând că "interesul național cu 4 stele nu mișcă fără aprobarea premierului".

13 iul. 2015, 08:34
Traian Băsescu: Iohannis e un NAIV. Toată lumea a fost de acord să îşi mărească salariile

Traian Băsescu susţine că Victor Ponta „a căutat un motiv, pentru că nu a vrut să fie el cel care să semneze mărirea salariului preşedintelui Klaus Iohannis şi al lui”.

„Categoric da, nu am niciun dubiu. Interesul național cu 4 stele nu mișcă fără aprobarea premierului, e interes național cât timp e și interesul lui, iar interesul lui era să îl lingă puțin pe Iohannis că în timpul lui s-a rezolvat problema dorită de Iohannis, dar cu acceptul premierului.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, NOI DEZVĂLUIRI: Vila Lac 3, declarată NESIGURĂ la cutremur după ce am plecat eu

Iohannis e un naiv, în mod cert i-a spus. Oamenii lui Ponta au discutat cu Mihalache. Toată lumea a fost de acord să își mărească salariile, iar Ponta a fost lipsit de caracter, i-a tras-o. Ponta a căutat motiv, el nu a vrut să fie cel care semnează mărirea salariului lui Iohannis și a lui„, a spus fostul președinte.

VICTOR PONTA: NU am fost de acord cu ordonanţa pentru demnitari. Miercuri adoptăm alta

Gabriel Oprea a declarat, vineri, că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar „ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis „s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

GABRIEL OPREA: Ideea ordonanţei a aparţinut Guvernului şi lui Ponta. Iohannis NU mi-a cerut aşa ceva

Premierul Victor Ponta a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens.