Traian Băsescu: Fratele meu ar fi luat BANI de la familia Bercea tot atâţia cât a luat Kovesi: ZERO. VIDEO

Traian Băsescu îşi apără în continuare fratele şi spune că nu a luat niciun ban de la familia Bercea. Totodată, fostul preşedinte i-a atras atenţia avocatului lui Bercea că numele său apare pe lista celor care devalizat Bancorex-ul.

29 oct. 2015, 12:20
Traian Băsescu: Fratele meu ar fi luat BANI de la familia Bercea tot atâţia cât a luat Kovesi: ZERO. VIDEO

Pot să vă spun că s-ar putea fratele meu să fi luat bani de la familia Bercea la fel de mulţi cât a luat şi doamna Kovesi. Adică zero. (…) Că acea făcătură era momentul când Căpăţână îi adusese o parte din bani şi Bercea îl căuta să-i ia gâtul şi ăsta a spus: atât mi-a adus într-o sacoşă de plastic, atâta am primit, adică atât v-am dat înapoi (…) pentru că el n-a avut curajul să spună că n-a avut toţi banii pe care mi i-aţi dat, adică vreo 600.000, dar mă rog 20.27„, a declarat miercuri Traian Băsescu la B1 tv.

Citeşte şi: Instanţa a decis amânarea deciziei în dosarul lui Bercea Mondial

În apărarea fratelui, Băsescu l-a atacat şi pe avoctaul familiei Bercea , Pavel Abraham, despre care spune că ar fi fost implicat în devalizarea Bancorex.

„Gândiţi-vă câţi au fost implicaţi în Bancorex. Toţi generalii din Poliţie şi dacă nu mă înşel şi Abraham era pe listele de împrumutatori, Roşca Stănescu, toţi marii deontologi ai patriei au devalizat Bancorex”, a adăugat Traian Băsescu.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Dupa ce a fost cercetat in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.